Meer nieuws

Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit uitbeenfabriek in Duitsland

Het snel teruglopende varkensaanbod in Duitsland dwingt het coöperatieve Deense slachtconcern Danish Crown tot een reorganisatie van de activiteiten op de Duitse markt.
23 Januari 2023
rundvlees

Analyse Grondstofupdate

Tamme vleesafzet in varkens, rund en kip

Medio januari staat de vleesafzet onder druk door inflatie. De verschillende afzetmarkten reageren daar echter verschillend op, vertelt marktredacteur Wouter Baan in de grondstofupdate van deze week. Meer over de ontwikkelingen en marktverwachtingen hoor je in deze video. 
20 Januari 2023
gerijpt vlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Gerijpt vlees niet schadelijk voor gezondheid

Het rijpen van vlees brengt geen gezondheidsrisico's met zich mee, blijkt uit onderzoek van de Europese voedsel en waren autoriteit (EFSA). Wel is het van belang dat producenten en restaurants de juiste methode gebruiken. 
19 Januari 2023
rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Rundvleesprijs blijft in januari vrij stabiel

De rundvleesprijs is sinds de jaarwisseling met 5 cent gedaald. Door een relatief sterke vraag onder consumenten blijft de rundvleesprijs stabieler dan andere jaren. Volgens ingewijden in de markt is deze situatie niet houdbaar en zal de prijs nog wel wat dalen. Door een groeiend aanbod aan slachtrunderen zijn handelaren en veehouders het erover eens dat de rundvleesprijs de komende weken nog wat lager uit zal vallen.
19 Januari 2023
Pluimveevlees

Marktflits Vlees

Prijs kippenvlees doet stapje terug

De pluimveevleesmarkt doet begin 2023 een stapje terug. Marktredacteur Wouter Baan bespreekt in de vleesflits van deze week kort de achtergronden hiervan. Lees hier ook een marktanalyse waar we dieper op de situatie ingaan. 
17 Januari 2023
Kweekvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Chinese techondernemer investeert in kweekvlees

Het Chinese bedrijf Jimi Biotech heeft in een recente investeringsronde $3 miljoen opgehaald voor de productie van kweekvlees. Jimi Biotech is van plan om het geld te steken in R&D en een uitbreiding van het personeelsbestand. 
17 Januari 2023
china varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Varkensmarkt China van de leg door corona

De varkensprijzen in China zitten in een glijvlucht naar beneden. De snel oplopende coronabesmettingen in het Aziatische land remmen de vraag naar varkensvlees, maar dat is slechts een deel van de werkelijkheid.
17 Januari 2023
melk china

Analyse Voedselinflatie

China verwacht geen hoge inflatie na einde lockdown

2022 was het jaar van inflatie. Torenhoge inflatie welteverstaan. Niet in de laatste plaats zijn de voedselprijzen extreem hoog opgelopen in veel westerse landen. China echter ontloopt de dans. Ook voor 2023 verwacht China een milde inflatie, ondanks dat de coronamaatregelen nu zijn afgeschaft. Iets wat in andere landen de inflatie juist flink aanwakkerde.
16 Januari 2023
slachterij Tyson Foods vleesverwerking

Nieuws Vlees & Eiwit

Tyson Foods breidt productiecapaciteit uit

Tyson Foods breidt zijn verwerkingscapaciteit uit. Het bedrijf investeert $180 miljoen in zijn bestaande fabriek in Caseyville. De fabriek wordt uitgebreid met zeven nieuwe productiebanden.
16 Januari 2023
china varkensvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

China importeert meer varkens- en rundvlees

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) stelt hun verwachtingen voor de Chinese vleesimport naar boven bij. Volgens het ministerie zal China dit jaar meer varkens en rundvlees importeren dan ze eerder dit jaar voorspelde. Toch krimpt de import van één type vlees. Dit jaar voert China namelijk minder pluimveevlees in.
16 Januari 2023
Lamsvlees

Nieuws Ondernemen

Groene Weg richt keten biologisch lamsvlees in

Biologisch vleesconcern De Groene Weg heeft een Nederlandse keten ingericht voor biologisch lamsvlees. Bij deze keten zijn 25 biologische schapenhouders aangesloten. Jaarlijks gaat De Groene Weg ongeveer 1.500 lammeren verwerken. 'De stap die wij nu met de biologische schapenhouders hebben gemaakt, maakt het mogelijk dat onze slagerijen het gehele jaar biologisch lamsvlees kunnen aanbieden.'
13 Januari 2023
FrieslandCampina Fermentatie

Nieuws Ondernemen

FrieslandCampina wil snelle eiwitstappen zetten

Zuivelconcern FrieslandCampina heeft nieuwe stappen gezet om zich te verbreden tot voedingsbedrijf met een ruim aanbod aan eiwitten. En op een snelle manier. Dit blijkt uit de bekendmaking van een samenwerking met het Californische biotechbedrijf Triplebar Bio. Het is ook een verdere stap op weg om 'boer-loos' te produceren.
13 Januari 2023
Pluimveevlees

Analyse Vlees & Eiwit

Vleeskuikenprijs daalt door minder ruimingen

De vleeskuikensprijs daalt in het nieuwe jaar licht. Door grootschalige import van pluimveevlees uit Oekraïne staat de prijs van pluimveevlees onder druk. Hoe lang deze goedkope export Nederland nog weten te bereiken, is door een aangenomen motie van de BoerBurgerBeweging nog maar de vraag. Daarnaast neemt de de druk op het aanbod af omdat de vogelgriep de laatste maanden nog amper werd aangetroffen bij pluimveebedrijven.
12 Januari 2023
varkensvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Brazilië vestigt exportrecord varkensvlees

Brazilië vestigt een nieuw exportrecord voor varkensvlees, zo blijkt uit cijfers van de Braziliaanse associatie voor dierlijke proteïne (ABPA). Nooit eerder exporteerde het land zo veel varkensvlees in een half jaar tijd. Toch weet het land zijn lagere exportresultaten van de eerste helft van 2022 niet volledig te compenseren. Over heel 2022 nam de export van Braziliaans varkensvlees namelijk af.
12 Januari 2023
rundvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Exportrecords VS op Aziatische rundvleesmarkt

De export van Amerikaans rundvlees naar Aziatische landen liep in november terug, zo blijkt uit cijfers van de U.S. Meat Export Federation. Deze daling lijkt de exportresultaten over heel 2022 amper te schaden. In de periode van januari tot en met november 2022 viel de export naar Aziatische landen hoger uit dan in dezelfde periode van 2021. Hierdoor sneuvelde zelfs een paar exportrecords.    
11 Januari 2023
varkensvlees

Marktflits Vlees

Onrustig begin van 2023 op varkensvleesmarkt

De stemming op de varkensvleesmarkt in onrustig aan het begin van het jaar, vertelt marktredacteur Wouter Baan in de vleesflits van deze week. Slachterijen anticiperen hierop door de inkoopprijzen te verlagen.
10 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox