Meer nieuws

worst foodbusiness

Analyse Vlees & Eiwit

Valt Duits vlees straks in het hoge btw-tarief?

Recent liet de Zwitserse regering weten de vleesconsumptie drastisch te willen verlagen. Daarmee sluit het Alpenland aan bij een lange lijst van Europese landen die wil sturen op een lagere vleesconsumptie. Wat zijn de landen precies van plan en wat zijn de gevolgen van dit beleid voor de markt? Foodbusiness neemt de belangrijkste markten onder de loep, waarbij dit keer op Duitsland wordt ingezoomd. 
19 September 2023
Pluimveevlees

Marktflits Vlees & Eiwit

Pluimvleesmarkt wint bij aflopen vakantieperiode

De pluimveevleesmarkt gaat tegen de trend van de andere vleesmarkten in en noteert een kleine stijging. Na een dure vakantie kiezen consumenten namelijk eerder voor het relatief goedkope kippenvlees. Wilt u meer weten, bijvoorbeeld over de verrassend lage exporten uit Polen, lees dan onze analyse.  
18 September 2023
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Europa merkt weinig van krimp Chinese vleesmarkt

De Chinese vleesimporten lijken door de economische stagnatie te gaan krimpen. Door de hoge Europese vleesprijzen lijkt de kleinere Chinese vraag aan de EU voorbij te gaan. Marktredacteur Matthijs Bremer neemt u mee in de achtergrond hiervan en duidt alle verschuivingen op de Europese markt.  
15 September 2023
McDonalds

Nieuws Vlees & Eiwit

McDonald's geeft vegetarisch voorrang

McDonald's lijkt in Nederland in te zetten op een plantaardigere koers. De Amerikaanse fastfoodketen zet vier nieuwe opties op de kaart en kiest een nieuwe strategie om meer klanten voor plantaardige alternatieven te laten kiezen.
15 September 2023
Van Loon Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon neemt Belgische concurrent over

Van Loon Group heeft aangekondigd het Belgische Q-group over te nemen. De bedrijven geven aan dat ze door de samenwerking beter in staat zijn om op de snel veranderende vraag in de Benelux in te spelen. Het voorstel moet nog wel worden goedgekeurd door de Belgische mededingingsautoriteit. Over financiële details zwijgen de bedrijven.
14 September 2023
foodbusiness Pluimveevlees

Analyse Vlees & Eiwit

Kippenvleesmarkt wordt wakker, maar prijs nog niet

De vleeskuikenprijs stagneert op het moment. Volgens ingewijden in de markt loopt de afzet goed, maar een grotere vraag houdt de prijs in stand. Opvallend genoeg blijven Poolse exporten ondanks flink lagere prijzen op een gemiddeld niveau. Daarnaast maakt de biologische pluimveevleessector een lichtte krimp door.
14 September 2023
Marthe Commandeur

Food People Marthe Commandeur

'In vegan kaas wordt elke dag geïnnoveerd'

Klimaat neutraal worden was een van de doelstellingen van Westland kaas. Om dit doel te bereiken wilde het bedrijf inzetten op een plantaardig alternatief. Na een ontmoeting met Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys ontstond de joint venture WildWestLand. General Manager Marthe Commandeur vertelt over het verhaal van het bedrijf. 
12 September 2023
rundvlees

Marktflits Vlees

Rundvleesprijs daalt door groot Iers aanbod

Door de Britse inflatie heeft de Ierse markt met grote vleesoverschotten te kampen. Een grotere afzet in Europa zet ook de Nederlandse prijs onder druk. Hoe dit zit, legt marktredacteur Matthijs Bremer uit in deze vleesflits. Wilt u meer weten, lees dan ook onze analyse. 
12 September 2023
Tonnies

Nieuws Vlees & Eiwit

Vleesconcern Tönnies heeft plannen in Afrika

Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft ambities in Afrika. Er liggen plannen klaar om in Namibië een slachterij te beginnen voor het slachten en verwerken van runderen en varkens.
11 September 2023
supermarkt Albert Heijn

Nieuws Vlees & Eiwit

Albert Heijn zet in op plantaardig huismerk

Albert Heijn heeft een nieuw huismerk in plantaardige voeding gelanceerd, zo maakt de supermarkt bekend in een persbericht. Onder de naam AH Terra moeten de nieuwe producten Albert Heijns beoogde doel om de eiwittransitie te versnellen een stap dichterbij brengen.
8 September 2023
Zwitserland

Nieuws Vlees & Eiwit

Zwitserland wil drastische verlaging vleesconsumptie

Zwitserland heeft een nieuwe klimaatstrategie voor de landbouw en foodsector aangekondigd. In het jaar 2030 treedt het nieuwe plan in werking. De hele keten wordt daarbij onder de loep genomen, maar vooral de vleessector moet inleveren. De sector geeft aan een dubbel gevoel over te houden aan het nieuwe plan.
8 September 2023
koeien ierland

Analyse Vlees & Eiwit

Goedkoop Iers rundvlees zet markt onder druk

Twee weken geleden leek de rundvleesmarkt te herstellen, maar de situatie lijkt inmiddels weer gekeerd. De rundvleesprijs stagneert op het moment, maar volgens handelaren is de prijs op het moment nog aan de hoge kant. Grote importen goedkoop rundvlees uit Ierland lijkt de voornaamste oorzaak.
7 September 2023
Vleesvervangers

Nieuws Vlees & Eiwit

Albert Heijn breidt aanbod vleesvervangers verder uit

This, de Britse producent van vleesvervangers, steekt voor het eerst het Kanaal over en zet in de schappen van de Albert Heijn voet op Europese bodem. 
5 September 2023
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Varkensvleesvoorraden Duitsland gehalveerd

De vleesvoorraden in Duitsland raken steeds lager. Al heel het jaar staan de voorraden op een laag niveau, maar inmiddels is er sprake van een halvering.  
4 September 2023
varkensvlees

Marktflits Vlees & Eiwit

Varkensvleesmarkt lijkt te stabiliseren

De varkensvleesmarkt is op het moment niet vrij van spanning. Slachterijen zetten hun prijzen op het moment flink onder druk, maar de DCA-notering beweegt slechts beperkt mee. Marktredacteur Matthijs Bremer vertelt u hoe dit komt. Wilt u meer weten over de situatie, lees dan onze analyse.
4 September 2023
rundvlees

Marktupdate Vlees

Rund, varken en kipprijzen kiezen elk hun eigen koers

De vleesmarkten reageren op het moment op het aflopen van de vakanties. Elke markt (rund, varkens, pluimvee) heeft daarbij zijn eigen dynamiek. Marktredacteur Matthijs Bremer loopt de markten langs en praat je bij over de laatste ontwikkelingen. 
1 September 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox