Rijst

supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
Rijst

Analyse Grondstoffen

El Niño hangt als donkere wolk boven Zuidoost-Azië

Het weerfenomeen El Niño heeft al een grote invloed op de teelt van onder meer rijst en palmolie in Zuidoost-Azië en alles wijst erop dat die invloed voorlopig nog aanhoudt.
29 September 2023
India tarwe - agri graan - agri

Achtergrond Grondstoffen

Met heffingen houdt India het eten goedkoop

Een van de kenmerken van het Indiase landbouwbeleid is protectionisme. Deze week werd bekend dat het land de export van uien met 40% belast. Het land overweegt ook een exportheffing op voorgekookte rijst. En eerder werd al de export van alle niet basmatirijsten aan banden gelegd. 
25 Augustus 2023
Rijst

Nieuws Grondstoffen

Indonesië vreest El Niño in productie rijst en palmolie

Indonesië verwacht een zeer droog seizoen door de gevolgen van El Niño. Het weerpatroon bedreigt oogsten en vergroot de kans op bosbranden. Dat zei het hoofd van het Indonesische weerbureau op dinsdag meldt Reuters. 
6 Juni 2023
Rijst

Analyse grondstoffen

Dreigend rijsttekort in zowel Europa als Azië

De zorgen over de beschikbare hoeveelheid rijst nemen in zowel Europa als Azië toe. De weersomstandigheden zijn net als vorig jaar nadelig voor de rijstproductie. Er wordt op het moment dan ook gesproken over een dreigend rijsttekort.
10 Mei 2023
Rijst

Analyse grondstoffen

Rijstnotering daalt voor het eerst in lange tijd

De rijstnotering heeft de afgelopen maand behoorlijke ups en downs meegemaakt. Dat heeft grotendeels te maken met de mondiale voorraden en Indiase oogst. Dat laatste drukt de komende periode op de prijs van rijst, zo is de verwachting.
23 Maart 2023
Rijst

Analyse grondstoffen

Rijst blijft hoog geprijsd, Europa importeert meer

De hevige rally van graanprijzen in de wereld zijn nog goed merkbaar op de rijstnotering. Rijst blijft hoog aan de prijs en de export verloopt in verschillende landen goed, waaronder in India. Europa importeert ook fors meer, zo is op te maken uit exportcijfers van andere landen.
21 Februari 2023
Rijst

Analyse Grondstoffen

Rijstprijzen door het dak door beperkte voorraden

De rijstprijs op de CBOT is de afgelopen maand gestegen en bereikte op 4 januari het hoogste punt in meer dan twee jaar tijd. De Indiase exportprijzen voor rijst bereikten het hoogste punt sinds april 2021. 
24 Januari 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden