Rijst

Rijst

Analyse grondstoffen

Rijstnotering op weg naar nieuw record

Een lagere productie en de zorgen om voedselinflatie sturen de rijstnotering richting een recordprijs. Daarnaast is de export van de korrel op stoom in Azië, waar de handelsstromen iets anders lopen dan voorgaande jaren.
27 December 2022
Rijst

Analyse rijst

Rijstprijzen kunnen nog verder stijgen

Net als andere granen is ook rijst in prijs gestegen. De verwachting is dat de prijs de komende tijd op hoog niveau zal blijven. Een lagere productie in verschillende werelddelen ligt daaraan ten grondslag. India heeft de grootste vinger in de rijstebrij.
17 November 2022
Rijst

Analyse Rijst

Overstromingen en extreme droogte verstoren rijstoogst

De internationale rijstmarkt staat behoorlijk onder druk. Zowel droogte als hevige regenval verstoren de wereldwijde rijstproductie. De United States Departement of Agriculture (USDA) stelt haar wereldwijde oogstverwachting voor 2022 naar beneden bij. Voor het eerst in lange tijd neemt de internationale rijstproductie af. Dit is terug te zien in de prijs die in september op geen enkel moment onder de 17 dollarcent per CWT uitkwam.
27 September 2022
Rijst

Nieuws Rijst

Rijstconsumptie op record, maar productie daalt

Ongunstige groeiomstandigheden zorgen voor een kleine krimp in de wereldwijde rijstproductie. Bovendien bevindt de rijstconsumptie zich op een recordniveau, meldt het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) in jaar in haar rijstmarktanalyse van augustus.
22 Augustus 2022
Rijst

Analyse Rijst

Rijstproductie EU lijdt onder hitte en droogte

De rijstprijzen op de CBOT stegen naar het hoogste punt in 6 weken tijd. Nieuwe prognoses wijzen op een lagere productie voor het seizoen 2022/23 als gevolg van een lagere opbrengst in zowel Europa als de VS. Ook in India blijft de aanplant van rijst achter.
26 Juli 2022
Rijst

Analyse Rijst

Schijn bedriegt op de stabiele rijstmarkt

Ondanks de grote en toenemende vraag naar rijst daalde de prijs van het product op de wereldmarkt. De voorraden blijken groot, wat de markt relatief stabiel houdt. Toch heerst er veel onzekerheid op de rijstmarkt door de prijsstijgingen van andere grondstoffen en producten.
27 Juni 2022
Rijst

Nieuws Voedselzekerheid

European Investment Bank investeert in rijstproductie

De European Investment Bank (EIB), gezamenlijk eigendom van de 27 landen aangesloten bij de Europese Unie, is met Liberia een investeringsprogramma overeengekomen waarmee de rijstproductie in het land aangejaagd moet worden.
9 Juni 2022
Rijst

Analyse Rijst

Heeft rijst de prijspiek bereikt?

India's verrassende exportverbod op tarwe heeft ertoe geleid dat er recent fors meer rijst is aangekocht dan gebruikelijk. Dat blaast de geruchten over een mogelijk exportverbod nieuw leven in. De notering van rijst reageert er (nog) niet op en lijkt juist weer haar oude patroon te volgen.
9 Juni 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën