Beursanalyse

maaltijdbezorging Just Eat Takeaway

Nieuws Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway verdwijnt van Nasdaq

Just Eat Takeaway heeft besloten om met de beurshandel in de Verenigde Staten te stoppen, mede omdat dit behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. Uiteindelijk wil de maaltijdbezorger in de eerste helft van 2023 volledig van de Amerikaanse beurs zijn verdwenen. In 2021 liet Just Eat Takeaway al weten dat het kritischer ging kijken naar de beursnoteringen.
8 Februari 2022
Boerenbusiness Fastfood

Achtergrond Inflatie

Pizzaketens voelen druk van stijgende inflatie

Pizzaketens als Domino’s en Papa John’s Pizza floreerden in de hoogtijdagen van de coronapandemie. De hype van bezorgen kwam in een stroomversnelling. Een avondje in het restaurant werd ingeruild voor het bestellen van een pizza. Die dagen zijn voorbij. Inmiddels loopt de sector tegen een nieuwe uitdaging aan: de stijgende kosten.
27 Januari 2022
Unilever

Achtergrond Unilever

Beurskoers Unilever hard omlaag na GSK-debacle

De beurskoers van Unilever is deze week hard gedaald. Dit is een gevolg van de mislukte overnames van de consumententak van GlaxoSmithKline (GSK). De levensmiddelenfabrikant gaf begin deze week aan het overnamebod nóg verder te willen verhogen. Aandeelhouders stonden duidelijk niet te springen en dat was zichtbaar op de aandelenbeurs. Unilever was dinsdag de grootste daler op de Amsterdamse beurs.
20 Januari 2022
Duitsland Mondelez

Analyse Mondelēz

Mondelēz in een positieve flow op beurstoneel

Mondelēz zit in een positieve flow op het beurstoneel Het Amerikaanse voedingsbedrijf kondigde vorige week aan dat de overname van Chipita Global is afgerond, en dat was direct te zien aan de klimmende lijn op de beurs. Door de overname wordt het assortiment bakkerijproducten vergroot.
17 Januari 2022
Starbucks Coffee

Achtergrond Starbucks

Coronacrisis houdt koers van Starbucks in macht

De coronapandemie leeft wereldwijd opnieuw op, zo lijkt het als gekeken wordt naar de huidige besmettingscijfers. Slecht nieuws voor horecagelegenheden, waaronder Starbucks. Hoewel de resultaten over het afgelopen jaar buitengewoon goed waren, trapt de keten dit nieuwe jaar af met meer onzekerheden dan kansen. En dat heeft gevolgen voor de beurskoers van de Amerikaanse koffieketen.
13 Januari 2022
Beyond Meat

Analyse Beyond Meat

Beyond Meat noteert plusje op Wall Street

Beyond Meat had vorige week een kleine opleving op Wall Street. Het lichtpuntje waardoor de koersen wat stegen, was het nieuws dat fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) de kipvervanger vanaf vandaag (10 januari) in de Verenigde Staten uitrolt. Het is de vraag of Beyond Meat zich in 2022 blijvend kan onderscheiden in de markt van vleesvervangers.
10 Januari 2022
Carrefour

Achtergrond Carrefour

Carrefour opnieuw in beeld bij Auchan

Auchan, een van de vijf grootste supermarktketens in Frankrijk, heeft opnieuw een oog gelegd op concurrent Carrefour. Mocht de samensmelting echt wat worden, dan ontstaat de grootste supermarktketen van het land. De beurskoers van Carrefour reageerde in elk geval goed, met een plus van 12%.
6 Januari 2022
Bunge

Achtergrond Bunge

Bunge houdt stijgende lijn op aandelenbeurs vast

Bunge Limited heeft afgelopen jaar afgesloten met een stijgende lijn op de aandelenbeurzen. De kwartaalresultaten die het eind oktober bekendmaakte en de afronding van de herfinanciering van het doorlopende krediet liggen daaraan ten grondslag. Aandeelhouders profiteren volop, al zijn er ook wel wat risico’s om in gedachten te houden.
3 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden