The Image Party / Shutterstock.com

Analyse Beyond Meat

Beyond Meat noteert plusje op Wall Street

10 Januari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

Beyond Meat had vorige week een kleine opleving op Wall Street. Het lichtpuntje waardoor de koersen wat stegen, was het nieuws dat fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) de kipvervanger vanaf vandaag (10 januari) in de Verenigde Staten uitrolt. Het is de vraag of Beyond Meat zich in 2022 blijvend kan onderscheiden in de markt van vleesvervangers.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het aandeel Beyond Meat steeg na het bekendmaken van het nieuws woensdag 5 januari naar $ 64,56. De kipvervanger die tijdelijk wordt geïntroduceerd is gemaakt van plantaardige ingrediënten die smaken als 'echte' kip. Het menu-item is vanaf 10 januari te koop bij de deelnemende KFC-locaties in de VS.

Concurrentie
Beyond Meat is al maanden zakkende op het beurstoneel en kan deze opleving dan ook goed gebruiken om haar imago wat op te peppen. Door de concurrentie van andere vleesvervangende bedrijven, zoals Tyson Foods en Impossible Foods, scoort Beyond Meat al maanden matig op Wall Street. De resultaten over het derde kwartaal vielen eveneens tegen. Dat werd vooral veroorzaakt door het bedrijfsverlies, dat in die periode uitkwam op $54 miljoen. Dat was in het derde kwartaal van 2020 nog $18,5 miljoen. De groei van het totale personeelsbestand speelt hier een grote rol in, aldus Beyond Meat. Het nettoverlies komt uit op $54,8 miljoen, tegenover $19,3 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Van het nettoverlies was $1,8 miljoen toe te schrijven aan uitdagingen door de coronacrisis. 

{{dataviewSnapshot(45_1641801551)}}

Afgelopen vrijdag 7 januari stond het aandeel Beyond Meat op $68,5, waarmee het nog wel 50% lager scoort dan aan de start van 2021. Toen noteerde het aandeel op 8 januari op $118. Analisten vragen zich af of Beyond Meat terug kan keren naar deze hoogtijdagen. De uitdagingen voor het concern zijn groot, ook qua logistieke beperkingen op het wereldtoneel. Problemen in de toeleveringsketen zijn voorlopig nog niet opgelost.

McPlant
De vraag is of het bedrijf zich in 2022 blijvend kan onderscheiden in de markt van vleesvervangers. Begin november werd de McPlant-burger geïntroduceerd in de restaurants van Mc Donald's in de VS. Dit zorgde er destijds voor dat de het beursaandeel wat steeg. Mc Donald's wil de Mc Plant aan het einde van het eerste kwartaal van 2022 in heel de VS gaan leveren. Het is de vraag of dit voor stijgende koersen kan blijven zorgen voor Beyond Meat. Het bedrijf kampt ook met een dalende vraag door de coronabeperkingen, waardoor wereldwijd veel minder mensen uit eten gaan dan voorheen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden