Jessica Girvan/Shutterstock

Nieuws Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway verdwijnt van Nasdaq

8 Februari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

Just Eat Takeaway heeft besloten om met de beurshandel in de Verenigde Staten te stoppen, mede omdat dit behoorlijk wat kosten met zich meebrengt. Uiteindelijk wil de maaltijdbezorger in de eerste helft van 2023 volledig van de Amerikaanse beurs zijn verdwenen. In 2021 liet Just Eat Takeaway al weten dat het kritischer ging kijken naar de beursnoteringen.

Just Eat Takeaway blijft voorlopig wel genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en Londen, maar blijft kijken naar verdere optimalisering van zijn beursnoteringen. Een vertrek van een van de andere beurzen is dus niet uitgesloten.

Gloriedagen voorbij
Het aandeel van Just Eat Takeaway is al maanden dalende. De gloriedagen van hoge beursnoteringen lijken voorbij, wat deels veroorzaakt wordt doordat thuisbezorgen over zijn hoogtepunt heen lijkt. Ook ligt Just Eat Takeaway in de media regelmatig onder vuur door de slechte arbeidsomstandigheden van bezorgers, wat het imago geen goed doet. Zo werken jongeren voor een zeer laag uurloon en worden ze tijdens pauzes niet doorbetaald. Sinds 10 december is het aandeel van de maaltijdbezorger steeds onder de $50 gebleven. Het aandeel noteerde vandaag, dinsdag 8 februari, $41,2.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden