Beursanalyse

Heineken

Analyse Heineken

Heineken in de lift ondanks onzekere markt

Heineken heeft last van de onzekerheid in de markt. Niet alleen in Nederland, maar ook in Azië. Zo ging de belangrijkste afzetmarkt voor de biergigant, Vietnam, op slot vanwege het coronavirus. Desalniettemin zit Heineken de laatste weken wel weer in de lift op de beurs, na een dip begin december.
27 December 2021
canada General Mills

Achtergrond General Mills

General Mills kan niet aan verwachtingen voldoen

Voedingsmiddelenproducent General Mills heeft niet aan de verwachtingen van Wall Street-analisten kunnen voldoen. Zij gingen uit van een nettowinst van $624,1 miljoen. General Mills realiseerde over het tweede kwartaal echter een winst van $597,2 miljoen. De hoge kosten voor onder meer grondstoffen en transport liggen hieraan ten grondslag. De verwachtingen voor de rest van het fiscale jaar zijn wel positief.
23 December 2021
Online boodschappen Ocado

Analyse Ocado

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ocado?

Het online bestellen van boodschappen nam in de hoogtijdagen van de coronacrisis een ware vlucht. Een supermarkt keten als Ocado, die louter online opereert, plukte daar de vruchten van. Inmiddels normaliseren de cijfers echter weer en ook dat merk de retailer. De resultaten over het vierde kwartaal vallen tegen, met een verlies in omzet van 3,9%. Hoe reageren aandeelhouders op de cijfers?
16 December 2021
Boerenbusiness

Analyse Hormel Foods

Hormel Foods in de lift door winstverwachting

Het Amerikaanse Hormel Foods publiceerde afgelopen week goede kwartaal- en jaarcijfers en gaf ook een winstverwachting af voor aankomend jaar. Het aandeel is daarna gestegen op de beurs.
13 December 2021
Kelloggs

Nieuws Kellogg's

Einde staking bij Kellogg's na akkoord met vakbond

Kellogg's Company bereikte vorige week een voorlopig akkoord met de vakbond waarvan de leden twee maanden staakten in zijn graanfabrieken. Er is een overeenkomst bereikt voor een nieuw vijfjarig arbeidscontract voor de 1400 werknemers in de graanfabrieken in onder andere Battle Creek, Lancaster en Memphis. Op de Amerikaanse beurs blijft Kellogg's een grillig beeld geven. 
7 December 2021
AB InBev

Analyse Ab Inbev

Ab Inbev kampt met dalende tendens op beurs

Het aandeel van Ab Inbev zakt sinds de introductie van de omikronvariant op het wereldtoneel, maar kampt al wat langer met een dalende tendens. De Vlaamse brouwerij kondigde juist vorige week aan de bierprijzen te verhogen vanaf 1 januari 2022. De prijzen van grondstoffen, verpakkingen plus energie en transport zijn extreem gestegen waardoor de Belgische drankengigant zich genoodzaakt ziet de prijzen te verhogen.
6 December 2021
HelloFresh

Analyse HelloFresh

Waar staat HelloFresh tien jaar na oprichting?

De uitstekende kwartaalcijfers van HelloFresh waren afgelopen maand een reden om een feestje te vieren. Maar dat was niet de enige reden voor taart. HelloFresh bestond afgelopen maand namelijk ook precies tien jaar. Een reden om terug te blikken naar het ontstaan van ’s werelds grootste leverancier van maaltijdboxen. En hoe zit de toekomst eruit?
2 December 2021
Boerenbusiness

Analyse Papa Johns

Papa Johns slaat vleugels uit naar Afrika

Pizzaketen Papa Johns breidt uit met zestig vestigingen in Nairobi en Kenia, samen met franchisepartner Kitchen Express. Deze uitbreiding past in de strategie om wereldwijd nog meer aanwezig te zijn. Het aandeel van Papa Johns op de Nasdaq steeg licht na het bekendmaken van de uitbreiding in Afrika.
29 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden