ZikG / Shutterstock.com

Analyse Hormel Foods

Hormel Foods in de lift door winstverwachting

13 December 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Het Amerikaanse Hormel Foods publiceerde afgelopen week goede kwartaal- en jaarcijfers en gaf ook een winstverwachting af voor aankomend jaar. Het aandeel is daarna gestegen op de beurs.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hormel Foods presenteerde op donderdag 9 december de cijfers over het vierde kwartaal en het gebroken boekjaar (tot en met oktober). Het bedrijf draaide in het vierde kwartaal een recordomzet van $3,5 miljard, een plus van 43%, ten opzichte van het vierde kwartaal van een jaar eerder. Voor het aankomend jaar verwacht het Amerikaanse bedrijf een netto-omzet tussen de $11,7 miljard en $12,5 miljard.

Sterke vraag
Het bedrijfsresultaat steeg in het vierde kwartaal naar $358 miljoen (+29%). Het volume in gekoelde voedingsmiddelen groeide afgelopen kwartaal met 15%, als gevolg van het aanhoudende herstel in het foodservice-kanaal. Een sterke vraag en diverse prijsacties zorgden eveneens voor een aanzienlijke groei van de netto-omzet (+44%). 

CEO Jim Snee meldde tijdens de presentatie dat er een recordomzet- en winst is behaald, met groei in ieder segment en kanaal. "Voor een tweede opeenvolgend kwartaal hebben we de hoogste netto-kwartaalomzet in de geschiedenis van ons bedrijf behaald." Vooral de merken Applegate, SPAM, Columbus en Fontanini hebben groei laten zien. 

Snee benoemde ook de overname van de notendivisie 'Planters' van Kraft Heinz in juni 2019. Hormel Foods betaalde er $3,35 miljard voor. "Dit bedrijf presteert aan de bovenkant van de verwachtingen. In 2022 vernieuwen we het merk en de verpakking en integreren we dit verder in het bedrijf. De overname heeft een positieve impact gehad op onze aanwezigheid in de categorie 'snacks' in het supermarktkanaal."

Groei volgend jaar
Hormel Foods kijkt positief naar 2022. "De operationele omgeving blijft complex, maar de aanhoudend sterke vraag in alle bedrijven, de verbeterde productiedoorvoer en de impact van onze prijsacties zullen de belangrijkste drijfveren zijn voor groei volgend jaar." Ook wijst de CEO op de strategische investeringen die gedaan zijn, zoals aanzienlijke capaciteitsuitbreidingen voor pizzatoppings, droge worst en spek.

Na publicatie van de cijfers steeg het aandeel van Hormel Foods met meer dan 5%. Het aandeel sloot donderdag 9 december vervolgens op $44 per aandeel. Op vrijdag 10 december sloot Hormel Foods de beursweek af met een notering van $46 per aandeel. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden