Beursanalyse

Danone

Analyse Danone

Danone in mineur op aandelenbeurs

De aandelen van het Franse voedingsmiddelenbedrijf Danone zijn sinds half november zakkende op de Euronext. Een van de genoemde oorzaken is de onlangs aangekondigde verkoop van het merk Aqua d'Or. Ook is Danone bezig met het vormgeven van de duurzaamheidsstrategie. Dit doet het onder meer door een zuivelfabriek om te bouwen tot productielocatie voor de haverdranken voor Alpro.
25 November 2021
Boerenbusiness

Analyse Lucas Bols

Omzet van Lucas Bols stijgt in coronajaar

Het aandeel van Lucas Bols is in waarde toegenomen na het publiceren van de halfjaarcijfers. De Amsterdamse destillateur heeft over de eerste zes maanden van het jaar een omzetgroei van 70% gerealiseerd, waarmee de drankenproducent terug is op het niveau van vóór de coronapandemie. De omzetstijging verklaart het bedrijf door de heropening van de horeca en een stevige groei in de Verenigde Staten.
22 November 2021
Oatly melkvervangers

Achtergrond Oatly

Beurskoers van Oatly niet gered door hogere omzet

De koers van het aandeel van haverdrankproducent Oatly is niet gered door een hogere omzet. Deze week maakte het bedrijf de kwartaalcijfers bekend. Die waren – louter gekeken naar de omzet en de brutowinst – positief te noemen. Het nettoverlies lag echter vele malen hoger dan vorig jaar in het derde kwartaal. Dat laatste lijkt van groter belang bij de aandeelhouders.
18 November 2021
Albert Heijn distributiecentrum

Analyse Ahold Delhaize

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ahold?

Het moederbedrijf van Albert Heijn – Ahold Delhaize – heeft afgelopen week de resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt. Heeft de gedeeltelijke overname van Deen Supermarkten een positief effect gehad? En kan de goede lijn van afgelopen jaar – als gevolg van de coronacrisis – doorgezet worden?
15 November 2021
Kraft Heinz

Analyse Kraft Heinz

Kraft Heinz klimt omhoog op de beurs

Na het bekendmaken van de resultaten over het derde kwartaal vertoonde Kraft Heinz afgelopen week een stijgende lijn op de Amerikaanse beurs. Kraft Heinz boekte in het derde kwartaal meer winst, terwijl de omzet minder sterk daalde dan verwacht. De nettowinst steeg van $597 miljoen naar $733 miljoen. 4 november: $37,1 per aandeel. Op vrijdag 5 november sloot  het foodbedrijf op de Nasdaq met $37,8 per aandeel.
8 November 2021
maaltijdbezorging Just Eat Takeaway

Analyse Just Eat Takeaway

Grubhub was slechte keuze voor Just Eat Takeaway

De van oorsprong Nederlandse maaltijdbezorger Just Eat Takeaway ligt behoorlijk onder vuur. Eigenlijk al sinds de bekendmaking van de overname van het Amerikaanse Grubhub. Inmiddels is de koers op de Amsterdamse beurs naar een dieptepunt gezakt. En daarom eisen aandeelhouders dat de Amerikaanse dochteronderneming weer wordt afgestoten.
1 November 2021
Carrefour

Analyse Carrefour

Koers Carrefour onderhevig aan speculaties

Het aandeel van Europa's grootste retailer Carrefour stuitert al maanden op en neer door speculaties dat de retailer wordt overgenomen.
25 Oktober 2021
maaltijdbezorging Dominos Pizza

Analyse Domino's Pizza

Domino's Pizza lijdt onder lagere verkoop in Amerika

De aandelenkoers van ’s werelds grootste pizzaketen, Domino’s Pizza, laat sinds een maand een daling zien. Dit na een ellenlange periode van stijgingen, tot een recordniveau van ruim $540 per aandeel. De presentatie van de resultaten over het derde kwartaal spelen hier een grote rol in. Wat laten die zien? En wat is de verwachting voor de komende periode?
18 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden