Bedrijfsanalyse

Burger King

Analyse Burger King

Burger King kan niet weg uit Rusland

Restaurant Brands International, het moederbedrijf van onder meer Burger King en Tim Hortons, worstelt met de achthonderd Burger King-filialen die tegen zijn zin in vooralsnog open blijven. Het concern heeft een minderheidsbelang van 15% in de Russische joint-venture en kan de restaurants niet dwingen de deuren te sluiten.
21 Maart 2022
HelloFresh

Analyse Hello Fresh

Beurskoers HelloFresh blijft dalen na jaarcijfers

Op zich waren het mooie groeicijfers die het Duitse HelloFresh dinsdag 1 maart presenteerde over 2021. In het tiende jaar van het bestaan werden ruim 60% meer maaltijdboxen bezorgd. De omzet steeg met 61,5%, maar de winstgroei bleef achter. Dat heeft de aandelenkoers geen goed gedaan.
7 Maart 2022
Carrefour

Analyse Carrefour

Carrefour groeit door op Franse thuismarkt

Carrefour is afgelopen jaar gegroeid, met name door de sterke prestaties op de Franse thuismarkt en in e-commerce. De omzet ging er met 2,3% op vooruit. In België verloor de keten juist terrein, veroorzaakt door logistieke problemen bij het distributiecentrum van Kuehne+Nagel.
21 Februari 2022
rusland PepsiCo

Analyse PepsiCo

PepsiCo in positieve flow, ondanks hoge inflatie

PepsiCo bevindt zich in een positieve flow. De kwartaalcijfers die op donderdag 10 februari zijn gepresenteerd, laten voor het vierde kwartaal een gestegen omzet zien; mede door de hogere verkoopprijzen.
14 Februari 2022
Starbucks Coffee

Analyse Kwartaalcijfers

Inflatie en arbeid de uitdagingen voor Starbucks

De Amerikaanse koffieketen Starbucks heeft last van de uitdagingen die coronapandemie met zich meebrengt. Het concern moet de inflatie zien te beteugelen, kampt met logistieke problemen in de bevoorrading en ziet de loonkosten op een moeilijke arbeidsmarkt oplopen.
3 Februari 2022
Givaudan

Analyse Jaarcijfers

Givaudan berekent hogere grondstofprijzen door

Givaudan Group voert dit jaar in samenwerking met de klanten prijsverhogingen door om de hogere kosten voor grondstoffen te compenseren. Door de hogere inputkosten en uitdagingen in de supply chain viel de winstmarge afgelopen jaar tegen. De koers daalde na publicatie ruim 6%. 
31 Januari 2022
Nespresso koffiebonen

Analyse Nestlé

Hoe goed beheerst Nestlé de kunst van innoveren?

Innovatie wordt door beursanalisten als dé sleutel gezien voor levensmiddelenconcerns om in waarde te groeien. De achterblijvende koers van Unilever wordt dan ook geweten aan gebrek aan vernieuwing. Beheerst het grootste voedingsconcern ter wereld, Nestlé, wél de kunst om producten in zijn portfolio opnieuw uit te vinden?
24 Januari 2022
Starbucks Coffee

Achtergrond Starbucks

Coronacrisis houdt koers van Starbucks in macht

De coronapandemie leeft wereldwijd opnieuw op, zo lijkt het als gekeken wordt naar de huidige besmettingscijfers. Slecht nieuws voor horecagelegenheden, waaronder Starbucks. Hoewel de resultaten over het afgelopen jaar buitengewoon goed waren, trapt de keten dit nieuwe jaar af met meer onzekerheden dan kansen. En dat heeft gevolgen voor de beurskoers van de Amerikaanse koffieketen.
13 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden