Bedrijfsanalyse

Bonduelle Group

Achtergrond Bonduelle Group

Bonduelle Group kende een wisselvallig jaar

Voor voedingsmiddelenbedrijven was afgelopen jaar een roerig jaar. Voor Bonduelle Group vertaalde zich dat in een wisselend beeld op de aandelenbeurs in Parijs. Ondanks de wisselende koersbewegingen en coronacrisis streeft het Franse bedrijf naar een omzetgroei van 3%.
7 Januari 2022
Kelloggs

Analyse Kellogg Company

Pieken en dalen voor Kellogg Company

Voor veel voedingsmiddelenbedrijven was afgelopen jaar een roerig jaar. Kellog Company zag in 2021 ook pieken en dalen. Het beursverloop was ongeveer net zo grillig als het coronavirus. De stroeve onderhandelingen met de medewerkers van de eigen graanfabrieken gaf de beurskoers een nog temperamentvoller verloop.
4 Januari 2022
Bunge

Achtergrond Bunge

Bunge houdt stijgende lijn op aandelenbeurs vast

Bunge Limited heeft afgelopen jaar afgesloten met een stijgende lijn op de aandelenbeurzen. De kwartaalresultaten die het eind oktober bekendmaakte en de afronding van de herfinanciering van het doorlopende krediet liggen daaraan ten grondslag. Aandeelhouders profiteren volop, al zijn er ook wel wat risico’s om in gedachten te houden.
3 Januari 2022
canada General Mills

Achtergrond General Mills

General Mills kan niet aan verwachtingen voldoen

Voedingsmiddelenproducent General Mills heeft niet aan de verwachtingen van Wall Street-analisten kunnen voldoen. Zij gingen uit van een nettowinst van $624,1 miljoen. General Mills realiseerde over het tweede kwartaal echter een winst van $597,2 miljoen. De hoge kosten voor onder meer grondstoffen en transport liggen hieraan ten grondslag. De verwachtingen voor de rest van het fiscale jaar zijn wel positief.
23 December 2021
Online boodschappen Ocado

Analyse Ocado

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ocado?

Het online bestellen van boodschappen nam in de hoogtijdagen van de coronacrisis een ware vlucht. Een supermarkt keten als Ocado, die louter online opereert, plukte daar de vruchten van. Inmiddels normaliseren de cijfers echter weer en ook dat merk de retailer. De resultaten over het vierde kwartaal vallen tegen, met een verlies in omzet van 3,9%. Hoe reageren aandeelhouders op de cijfers?
16 December 2021
Beyond Meat Vleesvervangers

Analyse Beyond Meat

November was een slechte maand voor Beyond Meat

Een van ’s werelds grootste producenten van vleesalternatieven, Beyond Meat, heeft een slechte maand achter de rug. De resultaten over het derde kwartaal lagen ten grondslag aan de koersdaling van bijna 30%. Analisten vragen zich af of Beyond Meat ooit nog kan terugkeren naar de hoogtijdagen. Immers, de uitdagingen zijn groot.
9 December 2021
HelloFresh

Analyse HelloFresh

Waar staat HelloFresh tien jaar na oprichting?

De uitstekende kwartaalcijfers van HelloFresh waren afgelopen maand een reden om een feestje te vieren. Maar dat was niet de enige reden voor taart. HelloFresh bestond afgelopen maand namelijk ook precies tien jaar. Een reden om terug te blikken naar het ontstaan van ’s werelds grootste leverancier van maaltijdboxen. En hoe zit de toekomst eruit?
2 December 2021
Danone

Analyse Danone

Danone in mineur op aandelenbeurs

De aandelen van het Franse voedingsmiddelenbedrijf Danone zijn sinds half november zakkende op de Euronext. Een van de genoemde oorzaken is de onlangs aangekondigde verkoop van het merk Aqua d'Or. Ook is Danone bezig met het vormgeven van de duurzaamheidsstrategie. Dit doet het onder meer door een zuivelfabriek om te bouwen tot productielocatie voor de haverdranken voor Alpro.
25 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden