Bedrijfsanalyse

Albert Heijn distributiecentrum

Analyse Ahold Delhaize

Hoe reageert de beurs op kwartaalcijfers van Ahold?

Het moederbedrijf van Albert Heijn – Ahold Delhaize – heeft afgelopen week de resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt. Heeft de gedeeltelijke overname van Deen Supermarkten een positief effect gehad? En kan de goede lijn van afgelopen jaar – als gevolg van de coronacrisis – doorgezet worden?
15 November 2021
Kelloggs

Analyse Kellogg Company

Kellogg Company vertoont wisselend beeld

Kellogg Company heeft de resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt. Het verhoogt de verkoopvooruitzichten voor dit jaar, maar waarschuwde dat de winst lager uitkomt door de uitdagingen met de toeleveringsketen en de arbeidskosten. De Amerikaanse foodgigant laat daardoor een wisselend beeld op de beurs zien, al wordt dat waarschijnlijk ook veroorzaakt door stroeve onderhandelingen.
11 November 2021
koffiebonen

Analyse JDE Peet's

Het bedrijf achter Douwe Egberts heeft het lastig

Een constant dalende lijn. Dat is wat je ziet als je naar de beurskoers van JDE Peet’s, het bedrijf achter onder andere Douwe Egberts en Pickwick, kijkt. Op dit moment noteert het aandeel zelfs het laagste niveau sinds de herintreding op de Amsterdamse beurs in mei van het afgelopen jaar. De coronacrisis heeft het concern duidelijk hard getroffen. Wat zijn de verwachtingen voor de komende periode?
4 November 2021
Online boodschappen Ocado

Analyse Ocado

Met technologie wil Ocado inspelen op toekomst

Ocado loopt al jaren voorop als het gaat om technologische innovaties in het supermarktlandschap. Zo introduceerde het als een van de eersten het thuisbezorgen van de boodschappen, en het doen van die online boodschappen maakte het eveneens als een van de eersten in de retailwereld toegankelijk via smartphone of Apple Watch. Maar als die investeringen hebben ook een keerzijde. De verliezen bij het bedrijf zijn hoog én dat uit zich in de aandelenkoers.
28 Oktober 2021
FrieslandCampina waterstof

Analyse FrieslandCampina

Is FrieslandCampina nog houdbaar na 150 jaar?

Recent vierde FrieslandCampina het 150-jarig bestaan. Een mooie mijlpaal voor de Nederlandse zuivelreus die door allerlei fusies tot stand is gekomen. Terugkijken en feestvieren is er niet al te veel bij, want de uitdagingen voor de toekomst zijn groot. Met een ontevreden boerenachterban en sterk teruglopende winsten. Wat betekent dit voor de toekomst?
22 September 2021
Boerenbusiness

Achtergrond Quinoa

Cornelis van Eck: 'Quinoa is een sexy gewas'

Cornelis van Eck uit Herkingen teelt sinds vier jaar quinoa. 'Ik krijg vaak te horen dat het een sexy gewas is.' Na jarenlang gangbare akkerbouwer te zijn geweest, koos hij voor omschakeling naar biologische teelt. Van Eck hoopt dat supermarkten over een paar jaar ook Nederlandse quinoa in het schap leggen. Hij vindt het vreemd dat nu vooral Zuid-Amerikaanse quinoa wordt verkocht, en dat in een tijd waarin local for local terrein wint.
20 September 2021
Yili

Analyse Yili

Opmars Chinese zuivelreus Yili niet te stoppen

De Chinese zuivelreus Yili heeft over de afgelopen jaren indrukwekkende groeicijfers laten zien en de top is nog niet in zicht. Het bedrijf heeft duidelijk de wind in de zeilen en zet met name in op duurzame zuivel.
14 September 2021
Boerenbusiness Fastfood

Analyse New York Pizza

New York Pizza wil buiten Nederland ook domineren

New York Pizza is een van de grootste pizzaketens in Nederland. Die positie wil het over de komende jaren verder uitbouwen. Maar niet alleen in Nederland wil het groeien, ook in Duitsland en België ziet het veel potentie. Dat doet het samen met het beursgenoteerde Orkla. Dit Noorse bedrijf ziet veel kansen voor de Nederlandse pizzaketen en vooral ook voor de interne deegproducent Euro Pizza Products.
8 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën