Bonduelle Group

Achtergrond Bonduelle Group

Bonduelle Group kende een wisselvallig jaar

7 Januari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

Voor voedingsmiddelenbedrijven was afgelopen jaar een roerig jaar. Voor Bonduelle Group vertaalde zich dat in een wisselend beeld op de aandelenbeurs in Parijs. Ondanks de wisselende koersbewegingen en coronacrisis streeft het Franse bedrijf naar een omzetgroei van 3%.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bonduelle Group streeft, zoals gemeld, naar een omzetgroei van 3%. Om dit te bereiken, herziet het Franse voedingsmiddelenbedrijf de activiteiten op de Noord-Amerikaanse markt (Bonduelle Americas Long Life). In de divisie worden ingeblikte en bevroren groenten en fruit verwerkt voor retailers en out-of-home-kanalen. De activiteiten omvatten zes verwerkingsfabrieken in Canada en vier in de Verenigde Staten.

Wisselend beeld
Bonduelle Group kende afgelopen jaar - tot en met het tweede kwartaal - veel ongunstige valutabewegingen. Als gevolg hiervan liet het foodbedrijf het hele jaar een wisselend beeld zien op de Euronext in Parijs. In januari en februari lag de koers vrij laag, met als dieptepunt €19,22 per aandeel. Dat werd deels veroorzaakt door de lockdowns, wat direct effect had op de afzet in out-of-home-kanalen. Eind maart kroop het aandeel van Bonduelle  weer omhoog, waarschijnlijk omdat in die periode meer lucht kwam op de markt. Het hoogtepunt werd bereikt op 11 mei, toen noteerde de koers €23,90 per aandeel. Dit was tevens het moment dat in Noord-Amerika alles weer werd geopend.

In de zomer kabbelde Bonduelle Group enigszins op hetzelfde prijsniveau voort. In september werd wel een hogere beurskoers gevonden: €23,05 per aandeel. Maar dat was van korte duur. In oktober daalde het aandeel van Bonduelle Group weer naar een niveau rond de €21,85 per aandeel. Sinds de komst van de omikronvariant van het coronavirus is een forse daling in de veurkoers ingezet. Ook aan het einde van beursjaar 2021 noteerde het aandeel niet hoger dan €21,00 op de Euronext in Parijs.

Plantaardig dieet
In de toekomst focust Bonduelle Group zich op duurzaamheid. Het bedrijf heeft dit recent in de nieuwe missie verankerd. Het behalen van de 'B Corp-certificering' voor aangesloten akkerbouwers staat hoog op de agenda. De missie is geworden: "De overgang naar een plantaardig dieet inspireren om zo bij te dragen aan het welzijn van de gezondheid van de planeet." Dit zal volgens de Bonduelle Group alle beslissingen van de groep bepalen. Wat de gevolgen op de beurskoers van het Franse bedrijf zijn, is koffiedik kijken. Zeker met alle 'aardse' uitdagingen die het bedrijf heeft, zoals de stijgende energieprijzen en logistieke problemen in de ketens.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden