FotograFFF / Shutterstock.com

Analyse PepsiCo

PepsiCo in positieve flow, ondanks hoge inflatie

14 Februari 2022 - Rianne Nieuwenhuize

PepsiCo bevindt zich in een positieve flow. De kwartaalcijfers die op donderdag 10 februari zijn gepresenteerd, laten voor het vierde kwartaal een gestegen omzet zien; mede door de hogere verkoopprijzen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over heel het afgelopen jaar kwam de winst uit op $6,26 per aandeel. Goed nieuws, want PepsiCo rekende op ten minste $6,20 per aandeel. De omzet van het voedingsmiddelenbedrijf klom met 12%, tot $25,25 miljard. Eén jaar eerder was dat $22,46 miljard. Hogere verkoopprijzen liggen voor een groot deel ten grondslag aan de stijging. En verdere stijgingen worden daarbij niet uitgesloten, aldus financieel directeur Hugh Johnston in een verklaring. Ook wordt rekening gehouden met tijdelijke tekorten.

Het nettoresultaat daalde zodoende wel iets: van ruim $1,8 miljard naar $1,3 miljard. PepsiCo kondigde tijdens de presentatie van de cijfers verder aan voor $10 miljard aan eigen aandelen in te willen kopen. Ook wordt het dividend met 7% verhoogd. Voor het lopende boekjaar verwacht PepsiCo een autonome omzetstijging van 6% en een groei van de aangepaste winst per aandeel tegen constante valuta van 8%. Analisten gaan voor dit jaar uit van een winst per aandeel van $6,73.

PepsiCo klimt omhoog
Na de presentatie van de kwartaalcijfers stond de koers van PepsiCo in New York op $168,3 per aandeel. Vrijdag 11 februari bleef de koers vrijwel gelijk, op $168,5 per aandeel. Maar al sinds november klimt PepsiCo flink omhoog op het beurstoneel. Over de maanden hiervoor stond het aandeel namelijk stukken lager genoteerd, met een dieptepunt op 5 maart. Toen stond de koers op een niveau van $133 per aandeel. Dat werd destijds veroorzaakt door de lockdowns, met de bijbehorende onzekerheid. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden