Prijs baktarwe

brood bakkerij

Nieuws Grondstoffen

Prijs en kwaliteit de crux voor Nederlandse baktarwe

Het project om het aandeel in Nederland geteelde baktarwe in ons brood te vergroten, loopt na het eerste jaar al tegen de grootste uitdaging aan. De crux is het inrichten van het vergoedingssysteem voor de Nederlandse baktarwe. Oftewel: aan welke kwaliteitseisen moet de tarwe voldoen en hoe kan de meerprijs voor de teler onder de andere schakels in de keten worden verdeeld.
26 Maart 2024
bakkerij Deeg bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Goede oogst maken tarwe en suiker goedkoper

De tarwe- en suikerprijzen zijn de afgelopen week gedaald. Onder meer door een goede Oekraïense graanoogst en een sterke Braziliaanse suikeroogst. Boter en room blijven relatief duur en in prijs stijgen. 
27 November 2023
palmolie

Markt Starter Grondstoffen

Koers palmolie loopt op, Argentinië wil van soja af

De prijzen van tarwe, suiker, koffie bewegen om uiteenlopende redenen omhoog. De gemene deler op de grondstoffenmarkt is de onzekere situatie omtrent corona in China. Dit drukt bijvoorbeeld de palmolieprijs. Als we kijken naar energie dan daalt aardgas, maar trekt de olieprijs wel aan.
4 April 2023
brood bakkerij

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Geen peil te trekken op prijs bakkerijgrondstoffen

De markt voor bakkerijgrondstoffen laat een gemengd beeld zien. Aan de ene kant lijken suiker en graan over het voorlopige laagste punt in de markt heen. De zuivelproducten daarentegen staan onderdruk en daar zou een het goed kunnen dat een verdere daling door zal zetten. 
30 Januari 2023
droogte wintertarwe

Analyse Grondstoffen

Tarweprijzen in de lift door koud weer in de VS

Op de Matif zitten de tarweprijzen op dit moment in de lift. De koers staat woensdagmiddag boven de €300 per ton, maar lijkt al met al redelijk te stabiliseren.
21 December 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Analyse Grondstoffen

Tarweprijzen bewegen nog weinig

De tarweprijzen op de CBOT en de MATIF schommelen momenteel heel lichtjes. Het niveau van de Amerikaanse tarwe heeft zich iets verbeterd, maar is nog altijd relatief slecht. 
30 November 2022
graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws Grondstoffen

Tarweprijs op Matif stijgt door Europese krapte

Halverwege de middag staan de tarweprijzen op groen op de Matif, Op de CBOT zijn de prijzen relatief vlak. De koers wordt beïnvloedt door slecht weer in de VS en zorgen over de krappe tarwevoorraad in Europa. 
22 November 2022
bakkerij Deeg bakkerijgrondstoffen

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Oorlog en angst bepalen sfeer op grondstofmarkten

De prijzen van de decembercontracten tarwe op de Matif en CBOT zijn ondanks de droogte in de VS, de latere inzaai van de wintertarwe in Oekraïne en algemene onrust over de situatie in dat land, de afgelopen week scherp gedaald. Ondanks goed nieuws uit Brazilië werd de suiker de afgelopen week duurder. De prijzen van onder meer room en boter staan op hun beurt onder druk. 
8 Oktober 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden