Prijs baktarwe

foodbusiness brood bakkerij graan - food

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Hoge prijzen regeren op markt bakingrediënten

De prijzen voor bakkerijgrondstoffen liggen op een hoog niveau. Bloem, suiker en zuivelproducten blijven flink aan de prijs. Op korte termijn zit daar nog geen verandering in aan te komen verwachten verschillende leveranciers. De bakkerijsector worstelen ondertussen met hoe de stijgende prijzen kunnen worden doorberekend.   
17 Juni 2022
brood

Nieuws Themadag Granen

Expansie Nederlands brood voer voor discussie in keten

In de Nederlandse foodketen, die piept en kraakt door de prijsverhogingen die moeten worden verwerkt, mag de boer als producent van de grondstof niet alleen de klappen opvangen. Het doorberekenen van de hogere kosten naar de consument is een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor heel de keten. Dit heeft Henk Staghouwer, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), vandaag (donderdag 24 maart) gezegd op de Themadag Granen in Nijkerk. Daaruit kwam naar voren dat het 'eerlijk' doorbereken van de kosten nog niet zo eenvoudig is.
24 Maart 2022
brood bakkerij

Nieuws Nedertarwe

Nedertarwe verduurzaamt de graanketen

Het concept Nedertarwe is deze week online gelanceerd door Royal Koopmans. Samen met CZAV zijn veertien akkerbouwers geselecteerd die Nedertarwe produceren. 'Meer dan de helft van onze tarwe is inmiddels Nederlands. Tien jaar terug hebben we de transitie in gang gezet', aldus sourcingmanager Bauke Wierda van Koopmans.
21 Januari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën