Pluimveehouderij

Pluimveevlees

Nieuws Rabobank

'Markt pluimveevlees ligt er sterk bij'

Rabobank is optimistisch over het perspectief van de markt voor pluimveevlees. Een krap aanbod zorgt voor hoge prijzen. Maar ook voor de pluimveesector wordt het een uitdaging om de forse kosteninflatie volledig door te geven in de keten.
7 April 2022
Pluimveevlees

Nieuws Pluimveevlees

Braziliaans kippenvlees blijft voorlopig nog duur

De rally in de prijs voor Braziliaans pluimveevlees houdt waarschijnlijk aan tot het tweede kwartaal van dit jaar. Dat is de verwachting van marktbureau Mintec. De prijsstijgingen worden veroorzaakt door een sterke binnenlandse én internationale vraag. Het landbouwministerie van de Verenigde Staten verwacht zelfs dat dit jaar ruim de helft van de vleesconsumptie in Brazilië zelf kippenvlees zal zijn.
17 Maart 2022
eieren

Achtergrond Eieren

Duitse eiersector vreest voor een ineenstorting

Broertjes van leghennetjes mogen in Duitsland sinds 1 januari 2022 niet meer worden gedood. Nu dit verbod een feit is, roeren zowel de eierboeren als Duitse dierenbescherming zich. Geen van beide partijen is tevreden.
4 Januari 2022
Boerenbusiness Pluimveevlees

Nieuws Pluimvee-export

Pluimvee-export Brazilië op weg naar record

Braziliaanse exporteurs van pluimveevlees gaan dit jaar een omzetrecord neerzetten. Dat verwacht de Brazilian Association for Animal Protein. De exportwaarde staat tot en met november op $6,94 miljard, een plus van ruim 25% vergeleken met vorig jaar.
15 December 2021
foodbusiness Pluimveevlees

Nieuws Albert Heijn

Albert Heijn belooft boer afzet en minimuminkomen

Pluimveehouders die exclusief produceren voor het ‘Beter voor Kip, Natuur & Boer’-programma van Albert Heijn krijgen van de supermarktketen een afzetgarantie van minimaal vijf jaar én een minimum inkomen. Dat maakt de retailer vandaag, samen met Plukon Food Group, bekend aan de desbetreffende pluimveehouders. Ook is het doel om vanaf 2023 alleen nog minimaal 1 ster Beter Leven-kip te verkopen.
13 December 2021
pluimveehouderij Pluimveevlees

Aangeboden door A-Insights

Positie pluimvee versterkt ten koste varken en rund

Sinds 2009 verzamelt en analyseert A-INSIGHTS grote hoeveelheden openbare data over Food & Agri bedrijven, vanuit bronnen als jaarrekeningen, branchepublicaties en nieuwsberichten. De inzichten uit deze data worden op uniforme wijze gepresenteerd via een altijd actueel online platform: De Performance Monitor.
10 December 2021
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Vogelgriep

Vogelgriep houdt flink in huis in pluimveemarkt

De vogelgriep houdt flink huis op de Europese pluimveemarkt. Van het oosten tot het westen van Europa, de uitbraken spreiden zich als een olievlek uit. Goed nieuws is dat in Nederland diverse beperkingszones recent zijn opgeheven of binnenkort worden opgeheven. Tegelijkertijd worden in België en Frankrijk nieuwe vervoersverboden opgelegd. Het leidt enigszins tot onrust onder Vlaamse pluimveehouders.
10 December 2021
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Pluimvee

Consumptie van kip groeit en zorgt voor solide markt

De Europese productie van pluimveevlees blijft dit jaar achter, als gevolg van de vogelgriep in Polen en andere landen. Voor de prijsvorming van pluimveevlees is echter ook een blik op de exportmarkten van belang.
11 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden