Pluimveehouderij

Pluimveevlees

Nieuws Pluimvee

Thanksgiving kan weleens heel duur worden

Amerikaanse consumenten zijn dit jaar hoogstwaarschijnlijk fors meer kwijt aan de Thanksgiving-boodschappen. De groothandelsprijs voor kalkoenen is namelijk naar een recordprijs gestegen. De reden? De hoge voerkosten. De noteringen voor maïs en sojameel, de twee belangrijkste voercomponenten, zijn afgelopen jaar meer dan verdubbeld.
9 November 2021
Pluimveevlees

Nieuws Kippenvlees

Japan kampt met tekort aan pluimveevlees

In veel Aziatische landen laait het coronavirus opnieuw op. En dat heeft gevolgen voor de productie van diverse voedingsmiddelen. Zo liggen in Thailand pluimveeverwerkingsfabrieken stil en is er nog steeds een tekort aan containers. Daardoor kampt Japan nu met een tekort aan kippenvlees in de winkels.
29 Oktober 2021
Pluimveevlees

Nieuws Kippenvlees

Wereldmarkt kan komend jaar meer kip verwachten

De wereldmarkt kan komend jaar iets meer kip verwachten. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Landbouw deze week. Dit seizoen bleef de productie van kippenvlees ongeveer gelijk aan vorig jaar, maar voor aankomend jaar wordt een kleine plus verwacht. Brazilië is en blijft een van de grootste producenten.
20 Oktober 2021
foodbusiness Pluimveevlees

Achtergrond Kip

Eén-ster kip, unieke kans voor Poolse pluimveesector

Uiterlijk eind 2023 heeft de verse kip in alle Nederlandse supermarkten ten minste één Beter Leven-ster. Een wereldwijde primeur, juicht Wakker Dier. Als het Nederlandse vergunningenbeleid voor de ombouw van stallen niet opschiet, is het niet ondenkbaar dat onze Nederlandse welzijnskip straks uit Polen of Roemenië komt terwijl ons land plofkip voor het buitenland maakt.
13 Augustus 2021
Boerenbusiness Beter leven Pluimveevlees

Nieuws Dierenwelzijn

Kippenwelzijn nog niet optimaal bij fastfoodketens

De grote fastfoodketens presenteren nog altijd minimaal als het gaat om kippenwelzijn. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van The Pecking Order van dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection. In die ranglijst worden fastfoodketens beoordeeld op concrete toezeggingen, ambities en transparantie rondom dierenwelzijn. KFC maakt zich – in Nederland – het hardste voor beter kippenwelzijn, Burger King scoort veruit het slechtste.
23 Juli 2021
Boerenbusiness Beter leven Pluimveevlees

Nieuws ABN Amro

'Consument bereid meer te betalen voor kip en eieren'

Zo'n 70% van de consumenten is bereid meer te betalen voor pluimvee en eieren als vleeskuikens en leghennen voldoende ruimte krijgen en de boeren beter worden betaald. Dat blijkt uit onderzoek dat ABN Amro onder Nederlandse en Duitse consumenten heeft laten verrichten.
7 Juli 2021
pluimveehouderij Pluimveevlees

Nieuws Rabobank

Productie kip daalt in 2023 door 1 ster Beter Leven

Supermarkten hebben massaal aangegeven dat zij in 2023 alleen nog kip van het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming willen verkopen. Rabobank verwacht dat daardoor het productievolume van vleespluimveehouderij met ruim 20% daalt. 'Ondernemers moeten zich afvragen of de reguliere markt voor hen voldoende toekomstperspectief biedt nu de concurrentie steeds internationaler wordt', aldus de Rabobank.
2 Juli 2021
eieren Albert Heijn

Nieuws Wetgeving

Eieren van kip uit kooi worden verleden tijd

De Europese Commissie heeft woensdag 30 juni bekendgemaakt een einde te willen maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij. Daarmee luistert het naar de vraag van ongeveer 1,4 miljoen Europeanen. Het betekent dat over een aantal jaar onder meer eieren van kippen uit kooien verleden tijd zijn. Maar ook konijnen, ganzen, eenden, zeugen en kalfjes mogen dan niet meer in een kooi worden gehouden.
1 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden