Shutterstock

Nieuws Pluimvee-export

Pluimvee-export Brazilië op weg naar record

15 December 2021 - Kimberly Bakker

Braziliaanse exporteurs van pluimveevlees zetten dit jaar een omzetrecord neer. Dat verwacht de Brazilian Association for Animal Protein. De exportwaarde staat tot en met november op $6,94 miljard, een toename van ruim 25% vergeleken met vorig jaar.

Brazilië heeft tot en met november 4,19 miljoen ton kippenvlees geëxporteerd, wat een toename is van 9,08% in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit nieuwe gegevens van de Brazilian Association for Animal Protein. De export van pluimveevlees heeft het land tot nu toe $6,94 miljard opgeleverd. Dat is een plus van 25,3% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Verwacht wordt dat de grens van $7 miljard dit jaar geslecht gaat worden, waarmee het land een nieuw record neerzet.

Over de maand november alleen kwam de Braziliaanse export van kippenvlees uit op 334.700 ton. Een daling van 4,5% vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. De omzet daarentegen steeg met 26,9% tot $605,3 miljoen. Kortom, het Zuid-Amerikaanse land spint duidelijk garen van de huidige grondstoffenrally. De belangrijkste exportbestemmingen waren afgelopen maand Japan (403.500 ton) en de Verenigde Arabische Emiraten (344.000 ton).

"Brazilië verstevigt hiermee de positie als grote exporteur van pluimveevlees én vergroot de afstand tot de belangrijkste concurrenten", aldus de Brazilian Association for Animal Protein.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Marktupdate Vlees

Vakanties zetten vleesmarkten onder druk

Analyse Vlees & eiwit

Varkensvleesmarkt zet aanzienlijke stap omlaag

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Rooi Meat ziet omzet groeien tot krap een miljard

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe lang nog blijft de rundvleesmarkt stabiel?

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden