Vleesprijzen

varkensvlees

Marktupdate Vlees

Dynamieken vleesmarkten verschillen sterk

De vleesmarkten zijn stabiel, maar hebben duidelijk ieder een andere dynamiek. De rundvleesmarkt daalt niet, terwijl een het aanbod fors is. Ondertussen zijn vraag en aanbod op de varkensvleesmarkt laag en lijkt er druk op de vleeskuikenmarkt in het vooruitzicht te liggen.
Vrijdag 17:00 uur
rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Australië wint bij zwakke Amerikaanse rundermarkt

Droogte blijft de Amerikaanse rundvleesmarkt plagen. Wederom worden extra runderen naar de slacht gebracht, terwijl de vriesvoorraden op het laagste niveau in tien jaar zijn. Dit blijkt sterk in het voordeel van de Australische rundveesector.
12 April 2024
Pluimveevlees

Marktupdate Vlees

Markten varkensvlees en rundvlees lopen uiteen

De vleesmarkt staat deze week in het teken van stabiliteit. Terwijl de vraag en het aanbod op de varkensmarkt laag zijn, is de situatie op de rundermarkt tegenovergesteld. Marktredacteur Matthijs Bremer legt u uit hoe dit zit.  
12 April 2024
slachterij rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Aanbod slachtrunderen stijgt door mestprobleem

De rundvleesmarkt blijft nog altijd stabiel. Zowel de vraag als het aanbod blijven namelijk hoog. Opmerkelijk is dat het verschil tussen het aanbod en het vijfjarig gemiddelde weer toeneemt.  
11 April 2024
supermarkt vlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Prijs van vlees blijft maar stijgen in de Europese Unie

De prijs van vlees is in de Europese Unie in februari 2024 met 3,3% gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2023. In Nederland steeg de prijs van vlees in dezelfde periode amper. 
8 April 2024
supermarkt inflatie voedselprijs

Nieuws Grondstoffen

Voor het eerst in 7 maanden stijgen voedselprijzen weer

Voor het eerst in zeven maanden stijgen voedselprijzen weer. De voedselprijsindex van de Wereldvoedselorganisatie (FAO) rapporteert over de maand maart een stijging van 1,3 punten ten opzichte van februari, tot 118,3 punten.
5 April 2024
Pluimveevlees

Analyse Vlees & Eiwit

Nederlandse kippenmarkt blijft competitief

De pluimveevleesmarkt staat er op het moment sterk voor. De Nederlandse prijzen zijn nog altijd competitief vergeleken met zowel de rest van de Europese Unie als de wereldmarkt. Daarnaast is de vraag goed, en kan de afzet eigenlijk alleen maar groeien.
4 April 2024
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Rust tekent vleesmarkten voor het Paasweekend

Met het naderende paasweekend is het rust op de vleesmarkten wedergekeerd. Nu de paasinkopen min of meer ten einde zijn op de vleesmarkten, is het een goed moment om de balans op te maken en vooruit te blikken. Marktredacteur Matthijs Bremer praat u bij over de situatie.
29 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden