Vleesprijzen

rundvlees

Marktupdate Vlees

Aantrekkende vleesmarkt stuit op weerstand

De oplopende varkens- en runderprijzen roepen weerstand op bij slachterijen. Hoewel de varkensprijzen recent tot een nieuw record stegen, zet de opleving niet door. Ook de rundermarkt is door het betere weer in beweging. In de vleesupdate van deze week neemt marktredacteur Wouter Baan je mee in de ontwikkelingen. 
Vrijdag 14:00 uur
rundvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Europa produceert minder rundvlees, Nederland meer

Donderdag 16:48 uur
slachterij varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Recordhoge prijs varkensvlees stijgt verder

De varkensvleesprijs is ondanks de recordstand met 5 cent gestegen. Een combinatie van een laag aanbod aan slachtvarkens, uitgevallen slachtdagen en grote vraag door het mooie weer is het gevolg van de stijging. Daarnaast heeft Zuid-Korea de grenzen heropend voor Duitse slachterijen.
Donderdag 14:00 uur
rundvlees

Marktflits Vlees & Eiwit

Zonnige periode breekt aan voor rundvleesmarkt

Nu het barbecue-seizoen is begonnen, zit de rundvleesprijs in de lift. Marktredacteur Matthijs Bremer bespreekt in de vleesflits van deze week kort de achtergronden hiervan. Lees ook onze marktanalyse.
Woensdag 20:00 uur
slachterij rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Rundvleesmarkt staat op kantelpunt richting zomer

Na drie weken van stagnatie is de rundvleesprijs afgelopen weken weer gestegen. Met name een kleine dip in het slachtcijfer zorgt voor een hogere rundvleesprijs. Wat is er aan de hand?
25 Mei 2023
Laurens Hoedemaker

FB TV Laurens Hoedemakers

'Vlees past in een bewust voedingspatroon'

Nederland Vleesland wil het eerlijke verhaal achter Nederlands vlees vertellen. Dit initiatief, van onder andere de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), heeft als doel om consumenten goed voor te lichten. Volgens COV-voorzitter Laurens Hoedemaker is het nut en de noodzaak van de campagne groot. Ook bespreken we met Hoedemakers de vleestaks die boven de markt hangt.   
23 Mei 2023
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees & Eiwitten

Zuid-Korea heropent grens voor Duits varkensvlees

Zuid-Korea heeft de grenzen voor Duits varkensvlees weer geopend. Daarmee eindigt de importban die tweeënhalfjaar geleden werd ingevoerd vanwege de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in de Duitse varkenshouderij.
23 Mei 2023
Pluimveevlees

Marktflits Vlees & Eiwit

Pluimvleesprijs blijft hoog door beperkte import

De pluimveeprijs blijft gelijk door beperkte exporten uit Polen. Marktredacteur Matthijs Bremer bespreekt in de vleesflits van deze week kort de achtergronden hiervan. Lees ook onze marktanalyse.
22 Mei 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox