Vleesprijzen

supermarkt vlees

Nieuws Demonstratie

Klimaatgroepen willen eerlijke vleesprijs

Tientallen jongerenorganisatie, zoals iniatiefnemers Youth for Climate, Studenten voor Morgen en de Jonge Klimaatbeweging organiseren zaterdag 27 augustus tussen 13.00 uur en 16.00 uur een groot protest in Den Haag voor een eerlijke vleesprijs. De organisatie wil met het protest milieuvriendelijke boeren een perspectief bieden en hoopt een forse klimaatwinst te boeken.
Vrijdag 12:08 uur
rundvlees

Nieuws Verenigde Staten

Nieuwe hoogtes voor rundvleesexport VS

De Amerikaanse rundvleesexport heeft weer recordvolumes en recordwaardes bereikt. Voor de vierde keer dit jaar werd een exportwaarde van $1 miljard dollar aangetikt. Dat blijkt uit data die het Amerikaanse Ministerie van Landbouw afgelopen week heeft gepubliceerd.  
12 Juli 2022
Smithfield

Nieuws Bedrijven

Smithfield schikt voor miljoenen met afnemers

Smithfield Foods gaat restaurants en cateraars $42 miljoen betalen om een rechtszaak te schikken, waarin de vleesgigant ervan werd beschuldigd de varkensvleesprijzen kunstmatig te hebben opgehoogd. In de Verenigde Staten zijn er al langer zorgen over het gebrek aan concurrentie en de invloed die dat heeft op de vleesprijzen. 
8 Juli 2022
Aldi

Nieuws Vlees

Aldi Duitsland verlaagt prijs van vlees in schap

Een verrassende prijsontwikkeling in het Duitse supermarktschap. Waar de prijzen voor allerlei producten blijven stijgen, bewandelen de vleesprijzen bij de Duitse Aldi's nu een tegenovergesteld pad. De discounter verlaagt vanaf deze week voor een groot aantal vleesproducten de prijzen.
5 Juli 2022
rundvlees

Nieuws Melk

Rundvleesmarkt zakt niet verder weg

Een krap aanbod slachtvee krijgt weer wat meer grip op de rundvleesmarkt. Met name slachtkoeien zijn weer beter gevraagd en weten wat te plussen in prijs.
30 Juni 2022

Marktflits Vlees

Speelruimte naar boven bij varkensvlees lijkt beperkt

Hoewel de varkensvleesmarkt de laatste weken stapjes naar boven zet, lijkt een echte doorbraak niet te kunnen worden gerealiseerd. Slachterijen melden dat het aanbod varkensvlees op de Europese markt daarvoor op dit moment te ruim is.
28 Juni 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Vlees

Varkensvlees wordt komende weken duurder

De prijzen voor varkensvlees komen in beweging. Een combinatie van factoren drukt de markt eindelijk naar boven toe.
23 Juni 2022
Indonesie

Nieuws Export

Buurlanden bezorgd om dierziekte MKZ in Indonesië

Na Australië tonen ook Singapore en de Filipijnen hun bezorgdheid over de snel om zich heen grijpende uitbraak van mond- en klauwzeer (MKZ) in Indonesië. De dierziekte wordt al gemeld vanuit negentien van de 34 provincies in het land. Langzaam komt nu een vaccinatiecampagne op gang.
21 Juni 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief