Vleesprijzen

Pluimveevlees

Marktupdate Vlees

Pluimveevlees uitzondering in dalende vleesmarkt

De prijzen op de vleesmarkten staan onder druk. Alleen vleeskuikenprijs stijgt licht. Toch is vooral de rundvleesmarkt vrij dynamisch. Marktredacteur Matthijs Bremer loopt de markten langs en praat u bij over de laatste ontwikkelingen.
Vrijdag 14:00 uur
rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Blauwtong zet de toon op de rundvleesmarkt

De rundvleesprijs is de laatste weken gezakt tot onder de laagste notering sinds de eerste week van 2022. De daling is het gevolg van een groter slachtaanbod. Hoewel er ook sprake is van een seizoenspatroon, geven vleeshandelaren aan dat een uitbraak van blauwtong ook het aantal slachtingen omhoog duwt.
Donderdag 14:00 uur
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Vleessector ontgoocheld over vonnis keuringskosten

Het College van Beroep vor het bedrijfsleven (DBb) heeft uitspraak gedaan in een langslepende zaak tussen slachterijen en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de keuringskosten. Hierbij geeft de rechter beide partijen deels gelijk, maar krijgt de vleessector gevoelsmatig toch nul op het rekest.  
Dinsdag 14:52 uur
varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Vijf conclusies over dalende varkensvleesmarkt

De varkensvleesmarkt staat al bijna tien weken lang in het teken van prijsdruk. En hoewel er al forse prijscorrecties hebben plaatsgevonden, heeft de markt moeite om een bodem ten vinden. Net nu de prijzen in Nederland in rustiger vaarwater terecht zijn gekomen, speelt in Duitsland de prijsdruk weer op. De varkensmarkt worstelt met teruggelopen koopkracht en dalende rundvleesprijzen, maar er speelt meer. 
21 September 2023
slachterij rundvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Rundvleesproductie in veel Europese landen lager

De Europese rundvleesproductie lag gedurende de eerste heflt van 2023 4,5% lager dan dezelfde periode vorig jaar. Het aantal geslachte dieren lag in veel landen lager, maar niet in Nederland. Dat meldt de Agriculture and Horticulre Development Board, de Britse versie van de LTO.
19 September 2023
Pluimveevlees

Marktflits Vlees & Eiwit

Pluimvleesmarkt wint bij aflopen vakantieperiode

De pluimveevleesmarkt gaat tegen de trend van de andere vleesmarkten in en noteert een kleine stijging. Na een dure vakantie kiezen consumenten namelijk eerder voor het relatief goedkope kippenvlees. Wilt u meer weten, bijvoorbeeld over de verrassend lage exporten uit Polen, lees dan onze analyse.  
18 September 2023
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Europa merkt weinig van krimp Chinese vleesmarkt

De Chinese vleesimporten lijken door de economische stagnatie te gaan krimpen. Door de hoge Europese vleesprijzen lijkt de kleinere Chinese vraag aan de EU voorbij te gaan. Marktredacteur Matthijs Bremer neemt u mee in de achtergrond hiervan en duidt alle verschuivingen op de Europese markt.  
15 September 2023
rundvlees

Marktflits Vlees

Rundvleesprijs daalt door groot Iers aanbod

Door de Britse inflatie heeft de Ierse markt met grote vleesoverschotten te kampen. Een grotere afzet in Europa zet ook de Nederlandse prijs onder druk. Hoe dit zit, legt marktredacteur Matthijs Bremer uit in deze vleesflits. Wilt u meer weten, lees dan ook onze analyse. 
12 September 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox