Vleesprijzen

Pluimveevlees

Marktupdate Vlees

Vakantierust kenmerkt ook vleesmarkten

De vleesmarkten zijn na roerige weken in rustig vaarwater belandt. De stabiliteit duidt voor de varkens- en rundvleesmarkt op een moeizame afzet. Op de pluimveevleesmarkt is de constante prijs juist een goed teken. Marktspecialist Matthijs Bremer vertelt u hoe dit zit. 
Gisteren 14:00 uur
rundvlees Slagerij Hamburger

Analyse Vlees & Eiwit

Rundvleesprijs stabiliseert na neerwaartse correctie

De rundveeprijs is na een daling van drie weken geleden weer stabiel. In de praktijk was de daling vooral een correctie op de stijging van drie weken daarvoor. Door de start van de schoolvakanties waren slachterijen in staat om de prijs weer naar beneden te keren.
Eergisteren 14:00 uur
rundvlees

Marktupdate Vlees

Vakanties zetten vleesmarkten onder druk

Nu de vakanties begonnen zijn, staan de vleesmarkten onder druk. Zowel op de varkens als rundermarkt zijn de prijzen gedaald. Ondertussen blijft kip de stabiele motor. Hoor de ins en outs in de marktupdate van Matthijs Bremer.
12 Juli 2024
varkensvlees

Analyse Vlees & eiwit

Varkensvleesmarkt zet aanzienlijke stap omlaag

De varkensvleesmarkt heeft duidelijk een weg naar beneden ingezet. Na een aanzienlijke afname van de karkasprijzen hebben slachterijen hun inkoopprijzen flink naar beneden bijgesteld. Dat de hele markt de trend volgt, gaf slachterijen het vertrouwen om de vleesprijzen nog wat te laten dalen.
11 Juli 2024
varkensvlees vlees Slagerij

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Rooi Meat ziet omzet groeien tot krap een miljard

Van Rooi Meat heeft de winstdaling vorig jaar nog behoorlijk kunnen beperken vergeleken met andere slachterijen in ons land. De omzet van het Helmondse vleesbedrijf nam wel fors toe tot net geen €1 miljard.
11 Juli 2024
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Vleesmarkten hebben het zwaar nu vakantie start

De vleesmarkten hebben duidelijk moeite zich te positioneren nu de schoolvakanties van start gaan. Terwijl de rundvleesmarkt ondanks bijzonder zwakke afzet de slachtprijzen niet weet te drukken, staat de varkensmarkt aan de vooravond van een aanzienlijke daling. Ondertussen blijft kip de stabiele factor.
5 Juli 2024
rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Hoe lang nog blijft de rundvleesmarkt stabiel?

De rundvleesmarkt maakt een moeizame fase door. Terwijl de afzet van vrijwel alle onderdelen onder druk staat, blijven de slachtprijzen ongewijzigd. Slachterijen durven hun inkoopprijzen uit angst voor lege slachthaken niet te verlagen en stellen hun verkoopprijzen daarom ook beperkt naar beneden bij. Wel kan een verlaging van de prijs van varkensvlees impuls geven om een daling op de rundvleesmarkt in gang te zetten.
4 Juli 2024
Pluimveevlees

Analyse Vlees & Eiwit

Kipafzet zit nu tegen, maar blijft structureel sterk

De vleeskuikenprijs blijft voor de derde week op rij gelijk. De extra zomervraag zit op het moment een beetje tegen, waardoor de prijzen precair zijn. De druk van de export is daarentegen vrijwel nihil. Ondertussen blijft de structurele vraag volgens de Rabobank sterk.
27 Juni 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden