Vleesprijzen

foodbusiness Pluimveevlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Tyson Foods vertrekt door brand uit Nederland

Na het afbranden van de fabriek vertrekt Tyson Foods uit Oosterwolde, meldt Omroep Friesland. Daarmee verdwijnt het Amerikaanse bedrijf van de Nederlandse markt.
4 Maart 2024
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Veeprijzen omhoog terwijl de vleesprijs stagneert

Terwijl de slachtprijzen voor de tijd van het jaar opmerkelijk hoog zijn, blijft de prijs van vlees achter. De situatie is het gevolg van een krap aanbod van dieren. Marktredacteur Matthijs Bremer diept de situatie uit in de marktupdate van deze week.
1 Maart 2024
slachterij rundvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Strijd om slachtprijs runderen in volle gang

De strijd om de slachtprijzen is in volle gang. Door controles in Groot-Brittannië staan de vleesonderdelenprijzen hier op het moment onder druk. Daardoor is de wens bij slachterijen ontstaan om de slachtprijzen te verlagen. Door krapte op de markt zien veehandelaren echter juist ruimte voor een lichte verhoging.
29 Februari 2024
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Vleesmarkten eenduidig in de lift, hoe zit dat?

Over de hele linie stijgen de prijzen op de vleesmarkten. Een lager aanbod is de grootste gemene deler. Opmerkelijk is vooral dat Europa op het moment netto-exporteur is van kip, stelt marktspecialist Matthijs Bremer in de marktupdate van deze week. 
23 Februari 2024
Verpakkingen Pluimveevlees

Analyse Vlees & Eiwit

Ongewoon: kip goedkoper in Europa dan wereldmarkt

De vleeskuikenprijs heeft forse stappen naar boven gezet. Door vogelgriep en lagere exporten uit Brazilië is kippenvlees op de wereldmarkt duurder dan in de Europese Unie. Dit drijft de prijs van zowel het Europese kippenvlees als de vleeskuikens. 
22 Februari 2024
varkensvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Op de varkensvleesmarkt is het al vroeg voorjaar

De meteorologische lente moet nog beginnen, maar de varkensvleesmarkt heeft het voorjaar al in de bol. De varkensprijzen stijgen snel en ook de vleesprijzen bewegen omhoog. Wel valt op dat de Nederlandse markt de snel stijgende Duitse markt niet kan volgen. 
15 Februari 2024
Super Bowl

Nieuws Vlees & Eiwit

Super Bowl stuwt vraag naar vlees en kaas in VS

Met de Super Bowl in het vizier maakt de Amerikaanse pluimveesector zich op voor een enorme piekvraag. Voor miljoenen Amerikanen is dit kampioenschap, dat zondag gespeeld wordt tussen Kansas City en San Francisco, het moment om massaal kippenvleugels of kaas te snacken. 
9 Februari 2024
slachterij varkensvlees

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Nederland kan slachterijen missen als kiespijn. Zo hard zei president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank het nog net niet, maar hij liet in het programma Buitenhof recent wel doorschemeren dat de vleessector wat hem betreft moet inschikken. De Volkskrant ging er deze week nog even op door, waarbij ook andere experts hun ongenoegen uitten over bepaalde sectoren die volgens hen weinig waarde toevoegen.
9 Februari 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden