Vleesprijzen

supermarkt Pluimveevlees kipvlees

Analyse Vlees & Eiwit

Pluimveevleesmarkt in houdgreep Oost-Europa

De vleeskuikenprijs is na een flinke daling stabiel. Ingewijden in de markt vertellen dat het aanbod op het moment groot is door goedkope import uit Oost-Europa. Daarnaast is de vogelgriep terug van weggeweest.
16 November 2023
Tyson Foods

Analyse Ondernemen

Tyson draait verlies door moeizame rundvleesmarkt

Tyson heeft het op het moment moeilijk. Door de zwakke resultaten van alle vleesafdelingen boekte het bedrijf over het gebroken boekjaar 2022/23 een verlies van $395 miljoen. Het bedrijf zet in op consolidatie om de resultaten te verbeteren.
14 November 2023
rundvlees

Marktflits Vlees & Eiwit

Rundvleesprijs stabiel na daling van 10 cent

Na twee dalingen van 5 cent, bleef de rundvleesprijs gelijk, terwijl het slachtcijfer hoog blijft. Marktredacteur Matthijs Bremer praat u hierover bij. Wilt u meer weten, lees dan onze analyse. Daar leest u waarom sommige spelers de daling relativeren. 
13 November 2023
varkensvlees

Marktupdate Vlees

Vleesprijzen in mineur behalve varkensvlees

De slachtprijzen zijn flink gedaald, op de varkensvleesprijs na. Die is na weken van prijsdruk weer gestabiliseerd. Marktredacteur Matthijs Bremer loopt de vleesmarkten langs en praat u bij over de laatste ontwikkelingen.
10 November 2023
rundvlees

Achtergrond Vlees & Eiwit

Déjà vu voor Amerikaans rundvlees

Voor het tweede jaar op rij overheerst droogte de Amerikaanse rundvleesmarkt. Net als vorig jaar is er in het zuiden en westen van de Verenigde Staten veel minder regen gevallen dan normaal. Op het moment dalen de prijzen maar volgens analisten is dit vooral een signaal dat runderen weer vroeg naar de slacht worden gebracht.
10 November 2023
rundvlees Tonnies

Analyse Vlees & Eiwit

Rundvleessector zet in op aanbiedingen

De rundvleesmarkt staat nog altijd onder druk. Het aantal slachtingen is hoog en slachterijen geven aan geregeld nee te moeten verkopen. Vooral vlees van melkvee heeft het moeilijk. Het heeft er alle schijn van dat de markt inzet op aanbiedingen om rundvlees weer aan de man te krijgen.
9 November 2023
varkensvlees vlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Zakt vleesconsumptie Duitsland onder 50 kilo?

Marktbureau AMI schat dat de jaarlijkse Duitse vleesconsumptie tot onder de 50 kilo per persoon daalt. Met name een lagere consumptie van varkensvlees zou daar volgens het marktbureau weleens voor kunnen zorgen.
8 November 2023
Pluimveevlees

Marktflits Vlees & Eiwit

Grootste daling vleeskuikenprijs sinds 2020

De pluimveevleesprijs daalde deze week met maar liefst 8 cent. Marktredacteur Matthijs Bremer praat u bij over deze situatie. Wilt u meer weten, lees dan onze analyse. Daar leest u waarom sommige spelers de daling relativeren. 
30 Oktober 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox