Kaasprijzen

colombia Tobias Rijnsdorp HolaAndes

Interview Tobias Rijnsdorp

'Goudse kaas in Colombia interessante groeimarkt'

In Food People spreken we met Tobias Rijnsdorp, een Nederlandse kaasmaker in Colombia. Vijf jaar geleden begon hij nabij Bogota kaasmakerij HolaAndes. Inmiddels is er een tweede kaasmakerij in Medellin en ook twee kaasfonduerestaurants in de hoofdstad.
18 Mei 2022
melkpoeder

Analyse Zuivel

Tweedeling op zuivelmarkt steeds beter zichtbaar

Hoewel veel handelaren een zwakkere markt en dalende prijzen zien, houdt de DCA-notering voor magere melkpoeder stand. Dit schetst meteen de tweedeling in de markt: enerzijds is de afzet vanuit de Europese Unie vrij sterk en stabiel en anderzijds is er nog de zogenaamde 'extra-EU'-markt waar het veel moeizamer verloopt.
6 Mei 2022
kaas mozzarella

Analyse Zuivel

Mozzarella geeft toe op vaste kaasmarkt

Na maanden van oplopende prijzen, krijgt mozzarella nu voor het eerst een knauwtje. De prijs daalt licht, waarbij een verdere daling mogelijk in het verschiet ligt.
29 April 2022
Milcobel

Nieuws Zuivel

Milcobel legt uitlevering kaas tijdelijk stil om listeria

Milcobel heeft de productie en ook de uitlevering van consumentenkazen in de vestiging in Moorslede vanaf 20 april tijdelijk stilgelegd vanwege een listeria-besmetting in één van de pekelbaden. Hij gaat volgens een woordvoerster om een zeer lage besmetting. Benadrukt wordt dat geen onveilige producten de handel of consument hebben bereikt.
28 April 2022
kaas kaasproductie foodbusiness

Analyse Zuivel

Kaas is stabiele stijger op verdeelde zuivelmarkt

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De noteringen voor de poeders - behalve volle melkpoeder - gaan verder omlaag, terwijl de notering voor kaas blijft stijgen. Ook boter is weer iets duurder geworden.
22 April 2022
kaas mozzarella

Analyse Zuivel

Kazen nemen trekkersrol op zuivelmarkt weer over

Nu de melkpoeders, in combinatie met room en boter, een iets zwakkere rol spelen, zijn het vooral de kazen die oplopende prijzen noteren. Mozzarella was en is koploper, al gaan de andere kaassoorten nu wel mee omhoog. Toch behalen die niet het rendement van mozzarella.
15 April 2022
kaas kaasproductie

Analyse zuivel

Kaas zet tandje bij op rustige zuivelmarkt

De kaasprijzen zetten hun opmars voort, met een plus van krap 2%. Dit contrasteert met een daling van ruim 2% voor boter en relatief stabiele noteringen voor melkpoeder. Op het vloeibare deel van de markt daalden de prijzen ook.
8 April 2022
kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Hoge kaasprijs doet pijn bij de retail

De kaasprijzen weten telkens door te stoten naar hogere niveaus en laten zich niet van de wijs brengen door historische wetten in de markt. Schaarste is het sleutelwoord. De hoge prijzen leiden nog niet tot vraaguitval, al kan die klap nog wel komen. Op dit moment doet de prijsrally vooral pijn bij de retail.
23 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox