Kaasprijzen

kaas

Analyse grondstoffen

Kaasprijzen vechten zich terug naar 5000 euro-plus

De kaasprijzen leken eind juli hun beste tijd te hebben gehad. Een kleine vier maanden hadden de prijzen van Goudse en Edammer foliekazen boven de €5.000 per ton genoteerd. Vervolgens ging de prijs omlaag. Inflatie, vraaguitval en vakantieperikelen zouden het hoge prijsniveau onhoudbaar maken. Dit verhaal hield niet lang stand.
17 Augustus 2022
kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Pittige onderhandelingen over de kaasprijzen

De kaasmarkt begeeft zich op een hoog niveau. Voor de korte termijn voelt de markt solide aan. De verwachtingen voor de lange termijn zijn nog onzeker. Meerdere krachten werken tegen elkaar in, waarbij het spel in de handel hard wordt gespeeld.
15 Juni 2022
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Analyse Zuivel

Oercommodities trekken de zuivelnoteringen omhoog

Na een aantal weken met zwakkere prijzen, voelt de zuivelmarkt deze week weer sterker aan. Niet alleen bij de vloeibare halffabrikaten, maar ook de oer-commodities - magere melkpoeder en boter - trekken aan in prijs, net als Goudse kaas.
27 Mei 2022
Tobias Rijnsdorp HolaAndes

Interview Tobias Rijnsdorp

'Goudse kaas in Colombia interessante groeimarkt'

In Food People spreken we met Tobias Rijnsdorp, een Nederlandse kaasmaker in Colombia. Vijf jaar geleden begon hij nabij Bogota kaasmakerij HolaAndes. Inmiddels is er een tweede kaasmakerij in Medellin en ook twee kaasfonduerestaurants in de hoofdstad.
18 Mei 2022
melkpoeder

Analyse Zuivel

Tweedeling op zuivelmarkt steeds beter zichtbaar

Hoewel veel handelaren een zwakkere markt en dalende prijzen zien, houdt de DCA-notering voor magere melkpoeder stand. Dit schetst meteen de tweedeling in de markt: enerzijds is de afzet vanuit de Europese Unie vrij sterk en stabiel en anderzijds is er nog de zogenaamde 'extra-EU'-markt waar het veel moeizamer verloopt.
6 Mei 2022
kaas mozzarella

Analyse Zuivel

Mozzarella geeft toe op vaste kaasmarkt

Na maanden van oplopende prijzen, krijgt mozzarella nu voor het eerst een knauwtje. De prijs daalt licht, waarbij een verdere daling mogelijk in het verschiet ligt.
29 April 2022
Milcobel

Nieuws Zuivel

Milcobel legt uitlevering kaas tijdelijk stil om listeria

Milcobel heeft de productie en ook de uitlevering van consumentenkazen in de vestiging in Moorslede vanaf 20 april tijdelijk stilgelegd vanwege een listeria-besmetting in één van de pekelbaden. Hij gaat volgens een woordvoerster om een zeer lage besmetting. Benadrukt wordt dat geen onveilige producten de handel of consument hebben bereikt.
28 April 2022
kaas kaasproductie foodbusiness

Analyse Zuivel

Kaas is stabiele stijger op verdeelde zuivelmarkt

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De noteringen voor de poeders - behalve volle melkpoeder - gaan verder omlaag, terwijl de notering voor kaas blijft stijgen. Ook boter is weer iets duurder geworden.
22 April 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox