Kaasprijzen

kaas mozzarella

Analyse Zuivel

Kazen nemen trekkersrol op zuivelmarkt weer over

Nu de melkpoeders, in combinatie met room en boter, een iets zwakkere rol spelen, zijn het vooral de kazen die oplopende prijzen noteren. Mozzarella was en is koploper, al gaan de andere kaassoorten nu wel mee omhoog. Toch behalen die niet het rendement van mozzarella.
15 April 2022
kaas kaasproductie

Analyse zuivel

Kaas zet tandje bij op rustige zuivelmarkt

De kaasprijzen zetten hun opmars voort, met een plus van krap 2%. Dit contrasteert met een daling van ruim 2% voor boter en relatief stabiele noteringen voor melkpoeder. Op het vloeibare deel van de markt daalden de prijzen ook.
8 April 2022
kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Hoge kaasprijs doet pijn bij de retail

De kaasprijzen weten telkens door te stoten naar hogere niveaus en laten zich niet van de wijs brengen door historische wetten in de markt. Schaarste is het sleutelwoord. De hoge prijzen leiden nog niet tot vraaguitval, al kan die klap nog wel komen. Op dit moment doet de prijsrally vooral pijn bij de retail.
23 Maart 2022
kaas

Analyse Zuivelbusinesss

Goudse kaas en weipoeder iets zwakker geprijsd

De prijzen bij de vaste zuivel gingen deze week verschillende kanten op: bij de kazen gingen de prijzen voor Goudse en Edammer folie iets omlaag, terwijl die van mozzarella en Cheddar bleven oplopen. Bij de poeders was wei zwakker.
25 Februari 2022
kaas

Analyse Kaas

Kaasprijs blijft verrassend snel oplopen

De opleving op de kaasmarkt – die vorig jaar najaar begon – is nog niet ten einde. Telkens weten de prijzen door te stoten naar hogere niveaus. Daarmee worden de verwachting in de markt ruimschoots overtroffen. De grote vraag is: Blijft de opwaartse lijn doorzetten?
23 Februari 2022
kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Vaste kaasmarkt neemt even gas terug

Er is in januari een einde gekomen aan de prijsrally op de Europese kaasmarkt. Tegelijkertijd voelt de markt nog behoorlijk vast aan, maar is er wel veel onzekerheid over de marktsituatie in het tweede kwartaal.
26 Januari 2022
kaas kaasproductie

Nieuws Melk

Kaasproductie neemt af, export flink hoger in 2021

De Nederlandse kaasproductie was vorig jaar lager dan in 2020. Toch is de export van Nederlands grootste zuivelproduct vorig jaar sterk gestegen, ondanks de handelsproblemen met het Verenigd Koninkrijk door de Brexit. De import van kaas steeg vorig jaar overigens ook licht.
14 Januari 2022
Weidevogel

Nieuws Retail

Supermarkt PLUS komt met een vogelvriendelijke kaas

Supermarktketen PLUS komt onder het eigen huismerk met een vogelvriendelijke kaas. Onder het label Klaverland Boerenbuiten wordt een volvette kaas gemaakt, waarvan de melk afkomstig is van vier Friese melkveebedrijven die extra aandacht besteden aan de weidevogels en de biodiversiteit
3 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden