Kaasprijzen

Old Amsterdam

Achtergrond Old Amsterdam

Wat weten we eigenlijk van Old Amsterdam?

Vrijwel heel Nederland is bekend met de kazen van Old Amsterdam en ook in het buitenland valt het in de smaak. Wat weten we eigenlijk van dit kaasmerk, behalve dat het al meer dan 35 jaar bestaat en dat het eigenlijk geen oude kaas mag heten?
20 Oktober 2021
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Melk

Leerdammer verder onder nieuwe manager

Kaasconcern Royal Bel Leerdammer in Schoonrewoerd krijgt na de overname door het Franse zuivelconcern Lactalis een nieuwe algemeen manager. Onder zijn leiding moet er een nieuwe strategie komen. 
6 Oktober 2021
kaas Jumbo Max&Bien

Nieuws Max&Bien

Vegan kazen van Max&Bien naar Jumbo Foodmarkt

De vraag naar vegan kazen voor de retail neemt hard toe. Start-up Max&Bien besloot drie jaar terug in te spelen op die vraag door volledig in te zetten op de productie van unieke vegan kazen. En met succes. Naast het winnen van twee prijzen, ligt het nieuwe assortiment van Max&Bien vanaf zaterdag 2 oktober in de schappen van Jumbo Foodmarkt in Groningen. “Later deze maand volgt ook de introductie bij de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam-Noord”, zo schrijven initiatiefnemers. Maxine Agyeman en Jobien Groen.
2 Oktober 2021
De Kaasfabriek

Interview De Kaasfabriek

'Local for local is een trend, geen hype'

Ondernemer Erik van Dam begon in 2009 met de Kaasfabriek. Zijn doel? Een groothandel opzetten die exclusief product aan speciaalzaken levert. Denk aan de 'Oude Grachtkaas', een kaas die vooral in Utrecht verkocht wordt. 'Speciaalzaken hebben echt behoefte aan een onderscheidend product.'
15 September 2021
supermarkt Aldi

Nieuws Aldi

Aldi stapt over op kaas met PlanetProof-keurmerk

Aldi zet in Nederland een nieuwe stap in het verduurzamen van het assortiment. De discounter start namelijk gefaseerd met het certificeren van ‘On the way to PlanetProof’-kaas. Dat maakt het woensdag 15 september bekend. Vanaf november liggen de eerste stukken kaas met het keurmerk in de winkel.
15 September 2021
financieel beurs

Aangeboden door DCA-Markets

Optiecontracten op Gouda kaas binnenkort mogelijk

Stabel, het wereldwijd platform voor risicobeheer van grondstoffenprijzen heeft aangekondigd om op basis van de DCA-Gouda notering risicomanagementtools te ontwikkelen. Hiermee krijgen producenten, verwerkers en retail de mogelijkheid te hun bedrijf te beschermen tegen volatiele prijzen, met minimaal basisrisico.
23 Juli 2021
kaas Treur Kaas

Nieuws Treur Kaas

Treur Kaas wil buitenland veroveren met nieuw merk

Treur Kaas heeft een nieuw exportmerk geïntroduceerd: Daniel’s Selection. Daarmee wil het beter toegankelijk zijn voor buitenlandse klanten. “Dit is een merknaam die in het buitenland beter aanslaat én beter uit te spreken is, zo denken wij”, aldus Daan Treur, commercieel directeur van het kaasbedrijf. “Overigens verandert hiermee niets aan de missie van het bedrijf, we blijven nog steeds de lekkerste en uniekste kazen selecteren voor onze klanten.”
31 Mei 2021
zuivel kaas

Achtergrond Vegetarische kaas

Kaasproducent speelt volop in op groei van vegetariërs

Inspelen op de behoeften van de consument. Het wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. Vooral het aantal Nederlanders dat soms of zelfs volledig vegetarisch eet, neemt in rap tempo toe. Nederlandse kaasproducenten spelen op die trend in. Dat doen ze met het vegetarisch maken van hun kazen. En die omschakeling is zo moeilijk nog niet. Hoe werkt het precies? En worden alle kazen op termijn vegetarisch?
10 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden