Cono

Nieuws Grondstoffen

't Kaas Lokaal wint op Gouds kaasfestijn

15 September 2022

De kaas van 't Kaas Lokaal heeft de consumentenprijs voor beste kaas gewonnen in de categorie 48+ Jong bij de Gouda Cheese Awards. Daarmee scoorde Cono Kaasmakers uit Noord-Holland meteen goed op het Zuid-Hollandse festijn. Het was namelijk de eerste keer dat kaas van 't Kaas Lokaal ingezonden wordt. 

't Kaas Lokaal is een relatief jong merk van Cono Kaasmakers, de kleine boerencoöperatie in de Beemster.  De kaas wordt klimaatneutraal gemaakt en voor een deel nog ambachtelijk. 't Kaas Lokaal is te koop in de winkels van Cono, onder andere in 't Kaas Lokaal in Ommen en Delft.

In de categorie Gouda 48+ Jong was 't Kaas Lokaal genomineerd samen met Zaanlander van Albert Heijn en Gouda Jong Gerkesklooster van FrieslandCampina.

Gouda Cheese Awards is een bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. De keuring van de kazen gebeurt niet op een technische manier, maar het zijn consumenten die de kaas proeven en hun beoordeling geven. Alle Nederlandse kaasmerken kunnen deelnemen, zolang de inzending voldoet aan het wedstrijdreglement. Na het insturen van hele kazen beoordeelt het consumentenpanel de kazen, dit gebeurt via een blinde test. Per categorie gaan er drie finalisten door naar de eindfinale in Gouda. De winnende kaas mag zich een jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in zijn categorie.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws Bedrijven

Stekker uit zuivelverkoper Gut von Holstein

Nieuws Zuivel

De Fryske krijgt Beter Leven-keurmerk

Interview Jerry Griep

Cono Kaasmakers: breder aanbod voor speciaalzaak

Analyse Kaas

Kaasprijs stijgt met inflatiezorgen mee

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox