Cono

Nieuws Grondstoffen

't Kaas Lokaal wint op Gouds kaasfestijn

15 September 2022 - Redactie Foodbusiness

De kaas van 't Kaas Lokaal heeft de consumentenprijs voor beste kaas gewonnen in de categorie 48+ Jong bij de Gouda Cheese Awards. Daarmee scoorde Cono Kaasmakers uit Noord-Holland meteen goed op het Zuid-Hollandse festijn. Het was namelijk de eerste keer dat kaas van 't Kaas Lokaal ingezonden wordt. 

't Kaas Lokaal is een relatief jong merk van Cono Kaasmakers, de kleine boerencoöperatie in de Beemster.  De kaas wordt klimaatneutraal gemaakt en voor een deel nog ambachtelijk. 't Kaas Lokaal is te koop in de winkels van Cono, onder andere in 't Kaas Lokaal in Ommen en Delft.

In de categorie Gouda 48+ Jong was 't Kaas Lokaal genomineerd samen met Zaanlander van Albert Heijn en Gouda Jong Gerkesklooster van FrieslandCampina.

Gouda Cheese Awards is een bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. De keuring van de kazen gebeurt niet op een technische manier, maar het zijn consumenten die de kaas proeven en hun beoordeling geven. Alle Nederlandse kaasmerken kunnen deelnemen, zolang de inzending voldoet aan het wedstrijdreglement. Na het insturen van hele kazen beoordeelt het consumentenpanel de kazen, dit gebeurt via een blinde test. Per categorie gaan er drie finalisten door naar de eindfinale in Gouda. De winnende kaas mag zich een jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in zijn categorie.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Analyse Grondstoffen

Verwachte vraaguitval remt kaasprijzen

Nieuws Ondernemen

De Fryske wordt coöperatie van boeren én klanten

Nieuws ondernemen

Milcobel wil positie in mozzarella verstevigen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden