Kaasprijzen

zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Analyse Grondstoffen

Verwachte vraaguitval remt kaasprijzen

Bijna het gehele tweede kwartaal zaten de kaasprijzen in de lift, hoewel het stijgingstempo niet erg hoog was. Vlak voor het derde kwartaal kan die opwaartse lijn niet worden vastgehouden, maar tegelijkertijd liggen grove correcties ook niet voor de hand.
28 Juni 2023
De Fryske

Nieuws Ondernemen

De Fryske wordt coöperatie van boeren én klanten

De Fryske in Lemmer, een maker van duurzame en vogelvriendelijke kazen, wordt geherstructureerd naar een coöperatie. Niet alleen boeren kunnen lid worden van deze zuivelcoöperatie, maar ook klanten van de Fryske kunnen mede-eigenaar worden.
26 Mei 2023
mozzarella

Nieuws ondernemen

Milcobel wil positie in mozzarella verstevigen

Het Belgische Milcobel heeft deze week een mozzarella experience center geopend bij de productievestiging in Langemark. Hier maakt Milcobel al 28 jaar mozzarella. Het nieuwe centrum moet helpen om nog verder te groeien.
12 Mei 2023
kaas mozzarella

Nieuws Bedrijven

Stekker uit zuivelverkoper Gut von Holstein

Verkooporganisatie Gut von Holstein houdt per 30 april op te bestaan. De zeven samenwerkende zuivelproducenten in Sleeswijk-Holstein gaan hierna zelf zorgen voor hun afzet. 
16 Januari 2023
kaas

Nieuws Zuivel

De Fryske krijgt Beter Leven-keurmerk

Zuivelbedrijf De Fryske draagt binnenkort het Beter Leven keurmerk, zo maakt het 'weidevogelvriendelijke' kaasmerk bekend in een persbericht. Het Beter Leven keurmerk is pas sinds kort beschikbaar voor zuivelproducten. Eerder introduceerde supermarkt Lidl een kaas met de maximale drie sterren van het keurmerk.
25 Oktober 2022
Cono Kaasmakers

Interview Jerry Griep

Cono Kaasmakers: breder aanbod voor speciaalzaak

De maker van Beemsterkaas heeft er een nieuwe merkkaas bij, specifiek voor de lokale markt. De kaas die te koop is in eigen winkels in Ommen en Delft, heet dan ook 't Kaas Lokaal. Het mag een nog niet zo bekende kaas zijn, maar het is wel een kaas die er mag zijn, weet commercieel directeur Jerry Griep.
21 September 2022
Cono Kaasmakers

Nieuws Grondstoffen

't Kaas Lokaal wint op Gouds kaasfestijn

De kaas van 't Kaas Lokaal heeft de consumentenprijs voor beste kaas gewonnen in de categorie 48+ Jong bij de Gouda Cheese Awards. Daarmee scoorde Cono Kaasmakers uit Noord-Holland meteen goed op het Zuid-Hollandse festijn. Het was namelijk de eerste keer dat kaas van 't Kaas Lokaal ingezonden wordt.
15 September 2022
kaas

Analyse Kaas

Kaasprijs stijgt met inflatiezorgen mee

Waar gedacht werd dat de kaasprijzen door de hoge inflatie onder druk zouden komen, is het tegenovergestelde waar. Met de nazomer in het verschiet trekken de kaasprijzen juist aan. Producenten hebben de markt aan hun zijde.
31 Augustus 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden