Kaasprijzen

kaas mozzarella

Nieuws Bedrijven

Stekker uit zuivelverkoper Gut von Holstein

Verkooporganisatie Gut von Holstein houdt per 30 april op te bestaan. De zeven samenwerkende zuivelproducenten in Sleeswijk-Holstein gaan hierna zelf zorgen voor hun afzet. 
16 Januari 2023
kaas

Nieuws Zuivel

De Fryske krijgt Beter Leven-keurmerk

Zuivelbedrijf De Fryske draagt binnenkort het Beter Leven keurmerk, zo maakt het 'weidevogelvriendelijke' kaasmerk bekend in een persbericht. Het Beter Leven keurmerk is pas sinds kort beschikbaar voor zuivelproducten. Eerder introduceerde supermarkt Lidl een kaas met de maximale drie sterren van het keurmerk.
25 Oktober 2022
Cono

Interview Jerry Griep

Cono Kaasmakers: breder aanbod voor speciaalzaak

De maker van Beemsterkaas heeft er een nieuwe merkkaas bij, specifiek voor de lokale markt. De kaas die te koop is in eigen winkels in Ommen en Delft, heet dan ook 't Kaas Lokaal. Het mag een nog niet zo bekende kaas zijn, maar het is wel een kaas die er mag zijn, weet commercieel directeur Jerry Griep.
21 September 2022
Cono

Nieuws Grondstoffen

't Kaas Lokaal wint op Gouds kaasfestijn

De kaas van 't Kaas Lokaal heeft de consumentenprijs voor beste kaas gewonnen in de categorie 48+ Jong bij de Gouda Cheese Awards. Daarmee scoorde Cono Kaasmakers uit Noord-Holland meteen goed op het Zuid-Hollandse festijn. Het was namelijk de eerste keer dat kaas van 't Kaas Lokaal ingezonden wordt.
15 September 2022
kaas

Analyse Kaas

Kaasprijs stijgt met inflatiezorgen mee

Waar gedacht werd dat de kaasprijzen door de hoge inflatie onder druk zouden komen, is het tegenovergestelde waar. Met de nazomer in het verschiet trekken de kaasprijzen juist aan. Producenten hebben de markt aan hun zijde.
31 Augustus 2022
kaas

Analyse grondstoffen

Kaasprijzen vechten zich terug naar 5000 euro-plus

De kaasprijzen leken eind juli hun beste tijd te hebben gehad. Een kleine vier maanden hadden de prijzen van Goudse en Edammer foliekazen boven de €5.000 per ton genoteerd. Vervolgens ging de prijs omlaag. Inflatie, vraaguitval en vakantieperikelen zouden het hoge prijsniveau onhoudbaar maken. Dit verhaal hield niet lang stand.
17 Augustus 2022
kaas kaasproductie

Analyse Kaas

Pittige onderhandelingen over de kaasprijzen

De kaasmarkt begeeft zich op een hoog niveau. Voor de korte termijn voelt de markt solide aan. De verwachtingen voor de lange termijn zijn nog onzeker. Meerdere krachten werken tegen elkaar in, waarbij het spel in de handel hard wordt gespeeld.
15 Juni 2022
zuivel melkveebedrijf kaas melkverwerking

Analyse Zuivel

Oercommodities trekken de zuivelnoteringen omhoog

Na een aantal weken met zwakkere prijzen, voelt de zuivelmarkt deze week weer sterker aan. Niet alleen bij de vloeibare halffabrikaten, maar ook de oer-commodities - magere melkpoeder en boter - trekken aan in prijs, net als Goudse kaas.
27 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox