Shutterstock

Nieuws Zuivel

De Fryske krijgt Beter Leven-keurmerk

25 Oktober 2022

Zuivelbedrijf De Fryske draagt binnenkort het Beter Leven-keurmerk, zo maakt het 'weidevogelvriendelijke' kaasmerk bekend in een persbericht. Het Beter Leven-keurmerk is pas sinds kort beschikbaar voor zuivelproducten. Eerder introduceerde supermarkt Lidl een kaas met de maximale drie sterren van het keurmerk.

Voor melkvee garandeert het keurmerk onder andere een minimale hoeveelheid ruimte in de stallen en voldoende drink- en voederplaatsen. Volgens het bedrijf gaat de Fryske al verder dan de eisen van de dierenbescherming. Tenminste, waar het gaat om de meeste vereisten. Want om voor het keurmerk in aanmerking te komen, moesten de melkveehouders van de Fryske volgens oprichter Catharinus Wierda wel het een en ander aan hun bedrijven aanpassen. 

Zo moest een melkveehouder een looppad verbreden van 2,75 naar 3 meter. "Dat kost al snel zo'n 40.000 euro'', schrijft de oprichter in een persbericht. Wierda geeft aan dat de investeringen de kosten meer dan waard zijn. Melkveehouders verdienen de investering immers via een hogere melkprijs weer terug.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Nieuws Bedrijven

Stekker uit zuivelverkoper Gut von Holstein

Interview Jerry Griep

Cono Kaasmakers: breder aanbod voor speciaalzaak

Nieuws Grondstoffen

't Kaas Lokaal wint op Gouds kaasfestijn

Analyse Kaas

Kaasprijs stijgt met inflatiezorgen mee

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox