Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Stekker uit zuivelverkoper Gut von Holstein

16 Januari 2023 - Klaas van der Horst

Verkooporganisatie Gut von Holstein houdt per 30 april op te bestaan. De zeven samenwerkende zuivelproducenten in Sleeswijk-Holstein gaan hierna zelf zorgen voor hun afzet. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit heeft directeur Kai Ploog bekendgemaakt in een schrijven aan de klanten. De organisatie noteerde in 2020 een omzet van €520 miljoen en in 2021 van €633 miljoen. Bovendien draaide ze met een positief resultaat. Gut von Holstein werd opgericht op 1 juli 1992 en heeft daarmee meer dan dertig jaar bestaan. Een reden voor het beëindigen van de samenwerking is niet bekendgemaakt.

De grootste partij in het samenwerkingsverband is Molkerei Bad Bramstedt, die de hoofdvestiging heeft in Neumünster. Dit bedrijf verwerkt jaarlijks 1,5 miljard kilo melk tot boter, poeder en kaas. In 2021 opende deze onderneming nog een grote mozzarellafabriek. De andere partners - Feinkäserei Sarzbüttel, de Breitenburger Milchzentrale, Meierei Schmalfeld, Meierei Struvenhütten en Firma Axel Brinkhaus - zijn kleiner.

MTW Norddeutschland
Gut von Holstein was niet het exclusieve afzetorgaan van de zuivelbedrijven. Het zette voornamelijk boter, kaas en vloeibare zuivel af. Molkerei Bad Bramstedt is ook actief in het Milchtrockenwerk (MTW) Norddeutschland in Neumünster en verkoopt ook melkpoeder via deze weg. MTW Norddeutschland is een gezamenlijke onderneming, met elk 25% eigendom, van de zuivelbedrijven Uelzena, Meierei Wasbek, Meierei Barmstedt en Molkereigenossenschaft Schmalfeld-Hasenmoor.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox