Cono

Interview Jerry Griep

Cono Kaasmakers: breder aanbod voor speciaalzaak

21 September 2022 - Klaas van der Horst

De maker van Beemsterkaas heeft er een nieuwe merkkaas bij, specifiek voor de lokale markt. De kaas die te koop is in eigen winkels in Ommen en Delft, heet dan ook 't Kaas Lokaal. Het mag een nog niet zo bekende kaas zijn, maar het is wel een kaas die er mag zijn, weet commercieel directeur Jerry Griep.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een jury van consumenten in Gouda koos 't Kaas Lokaal vorige week tot winnaar in de categorie 48+ Jong bij de uitreiking van de Gouda Cheese Awards. Het was raak bij de eerste keer dat de kaas werd ingezonden.

Waarom kiezen jullie voor de introductie van nog een nieuwe merkkaas?
"Wij willen onze verse uitsnijkaas beschikbaar houden voor de speciaalzaak. Het aanbod daarvoor wordt niet breder. Dat kunnen wij niet alleen, maar we willen er wel een bijdrage aan leveren. Er komen steeds minder speciaalzaken en het aanbod van verse uitsnijkazen wordt er niet breder op. Wij hebben in eerste instantie twee kaasspeciaalzaken overgenomen, waar wij ons verhaal rechtstreeks aan consumenten kunnen vertellen, met dus ook een eigen kaas in het aanbod. Dat past heel goed in een tijd waar alles hyperlokaal is."

Wat is jullie strategie? Zetten jullie nieuwe zaken neer op allerlei plaatsen in het land?
"We nemen alleen bestaande kaaswinkels over die anders dreigen te verdwijnen. Zo dragen we ook een steentje bij in de strijd tegen de verschraling van het winkelaanbod. Als je hoort wat de lokale bakkers boven het hoofd hangt…"
"In Ommen hadden we een extra reden om een zaak te willen hebben. We hadden er ooit een eigen locatie plus een kaaswinkel. Die hebben we niet meer. Er was dus een goede reden om terug te komen."

Twee winkels is niet heel veel. Blijft het daarbij?
"Als het concept goed aanslaat, willen we het wellicht verder uitrollen. 't Kaas Lokaal- kaas is een hele nieuwe kaas met een laag percentage zout, een mooie romige smaak, en een lekkere frisse smaak. De eerste kazen zijn nog maar een paar maanden geleden gemaakt. Dus we gaan voor meer."

Cono heeft ook kaaswinkels in Amsterdam….
"Die opereren onder het merk Amsterdam Cheese Company, het is een kleine keten van 5 winkels die vooral gericht zijn op internationale toeristen. Daarvoor hebben we een heel eigen aanbod. Ook hebben we nog zo'n 25 boerderijwinkels waar CONO-kaas onder het Beemster merk wordt verkocht. 't Kaas Lokaal is een merk, specifiek voor de plaatselijke kaasspeciaalzaak die de allerlekkerste verse uitsnijkaas wil aanbieden.''

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden