Joost Derks

yen

Opinie Joost Derks

Horrormoment van de yen komt steeds dichterbij

Het is een kwestie van tijd voordat de fikse rentekloof tussen Japan en de rest van de wereld kleiner wordt. Voorlopig moet de valutawereld echter nog even geduld hebben. In afwachting van een grote inhaalslag doet de yen eerst een stapje terug.
31 Januari 2024
Trump

Opinie Joost Derks

Amerika kiest, de dollar verliest?

De dollar is aan een flinke opmars bezig, aangezien Amerikaanse renteverlagingen toch nog even op zich laten wachten. Over een paar maanden verschuift de focus van de valutawereld naar de presidentsverkiezingen. Het is echter de vraag of het verstandig is om op basis daarvan positie te kiezen.
24 Januari 2024
verenigd koninkrijk

Opinie Joost Derks

Wordt de verkiezingsschok in VK groter dan in VS?

Het Britse pond gaat een wilde rit tegemoet. Het is namelijk een kwestie van tijd voordat premier Rishi Sunak verkiezingen moet uitschrijven. De uitslag daarvan lijkt haast wel vast te staan, maar dat geldt niet voor de koers van de volgende regering.
16 Januari 2024
euro dollar yuan

Opinie Joost Derks

Dollar zet valutawereld even op het verkeerde been

Op valutamarkten is 2024 met vuurwerk begonnen. De dollar schoot uit de startblokken toen uit de notulen van de Federal Reserve bleek dat een snelle daling van de Amerikaanse rente geen uitgemaakte zaak is.
9 Januari 2024
champagne

Opinie Joost Derks

Inflatie onder controle? Niet zo snel

Voorlopig gaat 2023 de boeken in als het jaar waarin centrale banken de strijd met inflatie wonnen. In het verleden kwam inflatie echter vaak in golven. Argentinië en Turkije zijn het schrikbeeld als de inflatie in 2024 toch weer oplaait.
19 December 2023
yen

Opinie Joost Derks

Opvallende yen-rally heeft wankele basis

De opmars van de Japanse yen staat volop in de schijnwerpers op valutamarkten. Het was een kwestie van tijd voordat de munt na een felle daling wat zou herstellen. Maar handelaren lopen zo wel heel ver vooruit op een zet van de Bank of Japan.
12 December 2023
Londen

Opinie Joost Derks

Kerstinkopen in Londen, dure aangelegenheid

Inflatie trekt nauwelijks meer de aandacht in de financiële wereld. In de eurozone komt dat doordat de inflatie bijna terug is op het doelniveau van de ECB. Zover is het in het Verenigd Koninkrijk niet. Daar staat de Bank of England volgende week voor een lastige beslissing.
5 December 2023
Noorse kroon

Opinie Joost Derks

Nokkie en loonie voelen de pijn van OPEC-uitstel

Het uitstel van een belangrijke OPEC-vergadering belooft weinig goeds voor de wijze waarop lidstaten zich aan afspraken over productiebeperkingen houden. De druk op de olieprijs berooft de Noorse kroon en Canadese dollar voorlopig van opwaarts potentieel.
29 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden