Spanje

noten

Nieuws Amandelen

Spaanse amandeloogst kleiner door vorstschade

De Spaanse oogst van amandelen pakt dit seizoen kleiner uit als gevolg van vorstschade, zo meldden insiders afgelopen week bij marktbureau Mintec. In de eerste week van april daalde de temperatuur in sommige teeltgebieden tot -5 graden Celsius. Hierdoor ziet een groep (vooral noordelijke) telers hun opbrengst als sneeuw voor de zon verdwijnen.
18 April 2022
supermarkt Spanje

Nieuws Spanje

Spaanse voedselketen staat op scherp

De vele onzekerheden op de wereldmarkt, deels veroorzaakt door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, zet de Spaanse voedselketen op scherp. Zo is het land een grote importeur van granen en zonnebloemolie uit de conflicterende gebieden. Maar ook kampt Spanje met diverse stakingen, zowel van boeren als vrachtwagenchauffeurs.
5 April 2022
Olijfolie Olijven

Nieuws Olijfolie

Spanje ziet flinke stijging in prijs voor olijfolie

Nu ’s werelds grootste producent van zonnebloemolie: Oekraïne, niet meer kan leveren, gaan de prijzen voor alternatieven door het dak. Palmolie en koolzaadolie hebben dan de eerste keuze. De markt voor olijfolie bleef tot voor kort dan ook ongeschonden. Maar inmiddels is ook daar een prijsstijging zichtbaar. Dat melden handelaren op de Spaanse markt.
10 Maart 2022
Slagerij

Nieuws Energie

Bijna alle Spaanse slagers zijn meer kwijt aan energie

Meer dan 90% van de slagerijen in Spanje wordt momenteel geconfronteerd met fors hogere kosten voor elektriciteit, berekent Carnimad voor tijdens de conferentie ‘energie-efficiëntie in de handel’.
27 Januari 2022
varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

Handelsoorlog pakt goed uit voor Spanje en Brazilië

De handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten suddert inmiddels al een aantal jaar voort. Beide landen moesten op zoek naar alternatieve leveranciers. Spaanse en Braziliaanse varkensvleesexporteurs profiteerden.
26 Januari 2022
energie elektriciteit energieprijs

Nieuws Energie

Spaanse vleesindustrie ziet rekening bijna verdubbelen

Dat de elektriciteitskosten hard zijn opgelopen, is bekend. Maar hoe hard precies? Nieuw onderzoek wijst uit dat de kosten voor elektriciteit in de Spaanse vleessector bijna verdubbeld zijn. Meer dan 67% van de ondervraagde bedrijven ervaart een prijsstijging van meer dan 40%. Dat heeft grote gevolgen, stelt organisatie ANICE.
11 November 2021
wijn

Achtergrond Torres

Duurzaamheid bij wijnhuis Torres top of mind

Op horecabeurs Gastvrij Rotterdam vertelde wijnhuis Torres over het ontstaan van het bedrijf. 150 jaar geleden werd het Spaanse familiebedrijf opgericht in het Catalaanse Vilafranca del Penedès. Het is altijd goed in pionieren geweest. Zo was Torres een van de eerste wijnhuizen die haar vleugels uitsloeg naar Chili, en daar tot op de dag van vandaag veel wijnen produceert.
21 September 2021
Olijfolie

Nieuws Olijfolie

Spaanse olijfolie steeds meer in trek

De export van olijfolie uit het Zuid-Spaanse Andalusië is in de eerste helft van 2021 met 17% gestegen tot een waarde van €1,3 miljard. Volgens Spaanse media is dit te danken aan het afschaffen van de opgelegde tarieven van de Verenigde Staten. Dat zorgde voor een evenwichtigere prijs. In Spanje wordt wereldwijd de meeste olijfolie geproduceerd.
26 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden