Spanje

groente Tomaten

Analyse Tomaat

Tomatenhandel loopt lekker door

De handel in tros- en losse tomaat loopt deze zomer lekker door. Een van de redenen hiervan is het lagere aanbod van tomaten uit Spanje en Marokko, waar de weersomstandigheden tegenvielen door de koude zomer. 'Het wordt niet uit onze handen getrokken, maar de prijzen zijn wel erg hoog voor deze tijd van het jaar', aldus een handelaar. Vorig jaar zomer had corona nog een negatief effect op de tomatenprijzen.
25 Augustus 2021
varkensvlees

Achtergrond Spanje

Spanjaarden lijnrecht tegenover elkaar over vlees

De vleesconsumptie in Spaanse huishoudens is afgelopen jaar met 10,5% toegenomen. Elk jaar geeft een Spanjaard bijna €350 uit aan vlees. Volgens minister Alberto Garzón is dat te veel. Hij is gestart met een nieuwe campagne, maar die valt niet bij iedereen in de smaak. Volgens verschillende vakbonden in de vleessector onderschat hij de waarde van de sector, die jaarlijks toch zo’n €28 miljard in het laatje brengt.
26 Juli 2021
Olijfolie

Achtergrond Olijfolie

Olijfolie steeds minder in trek onder Spaanse boeren

De Spaanse olijfolie-industrie staat lichtelijk onder druk. ’s Werelds grootste exporteur kampt met een daling in de productie, omdat steeds meer Spaanse boeren de productie ervan niet meer zien zitten. Het boerenleven is voor veel jongeren niet meer aantrekkelijk voor bestaande boeren is de winstgevendheid te beperkt. Dit heeft inmiddels al geleid tot een areaalafname van 130.000 ton in alleen de regio Andalusië. En meer is te verwachten, blijkt uit onderzoek.
5 Juli 2021
slachterij varkensvlees

Achtergrond Spaanse slagerij

In Spanje zijn ze naarstig op zoek naar slagers

Het werkloosheidspercentage onder Spaanse slagers is zo goed als nihil. Het is een gevolg van het hoge aantal vacatures in de sector in combinatie met een tekort aan geschoolde en gekwalificeerde professionals. Het was nooit een groot probleem, maar nu de slagerijen in Spanje een uitstekend jaar draaien blijkt ineens hoe groot de noodzaak is voor jong talent. Daarom is de Butcher's Assistant Course gelanceerd.
12 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden