Notenmarkt

noten

Nieuws Overname

Grondstofgigant versterkt positie in fruit en noten

Grondstoffenhandelaar Cefetra Group neemt een meerderheidsbelang in Heinrich Brüning GmbH. Het hoopt zo te profiteren van de groeiende belangstelling van consumenten in noten en gedroogd fruit.
19 Mei 2022
noten

Nieuws Amandelen

Areaal amandelen groeit opnieuw in Californië

Zowel het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) als marktbureau Land IQ verwacht dat het areaal amandelen in Californië dit jaar opnieuw stijgt. Tegelijkertijd zijn insiders van mening dat de vraag, als gevolg van de hoge inflatie, achterblijft. Dit resulteert erin dat de Mintec Benchmark Price afgelopen vier weken met zo'n 5% is gedaald.
13 Mei 2022
pinda

Nieuws Pinda's

Vorst resulteert in minder pinda's uit Argentinië

Argentinië heeft te maken gehad met strenge vorst. Ook belangrijke regio’s voor de pindateelt zijn getroffen. Dat resulteert erin dat de Argentijnse pindaoogst omlaag is bijgesteld.
5 Mei 2022
noten

Nieuws Amandelen

Spaanse amandeloogst kleiner door vorstschade

De Spaanse oogst van amandelen pakt dit seizoen kleiner uit als gevolg van vorstschade, zo meldden insiders afgelopen week bij marktbureau Mintec. In de eerste week van april daalde de temperatuur in sommige teeltgebieden tot -5 graden Celsius. Hierdoor ziet een groep (vooral noordelijke) telers hun opbrengst als sneeuw voor de zon verdwijnen.
18 April 2022
noten

Achtergrond Cashewnoten

Prijs cashewnoten daalt iets door lagere vraag

De prijs voor cashewnoten bewoog begin maart voor het eerst in maanden voorzichtig naar boven. Maar die trend heeft de markt niet door kunnen zetten. Afgelopen weken is de vraag iets gedaald, bij een gelijkblijvend aanbod.
8 April 2022
noten

Achtergrond Amandelen

Oorlog kan consumptie van amandelen verminderen

Onze koopkracht gaat achteruit. Die dalende koopkracht zal ervoor zorgen dat we minder snel luxeproducten kopen. Amandelen vallen ook in die categorie. Dit in combinatie met de droogte in Californië kan een neerwaartse beweging veroorzaken in de prijzen.
7 April 2022
pinda

Achtergrond Pinda's

Markt voor pinda's komt verder tot rust

De markt voor pinda’s is verder tot rust gekomen. “Er is zelfs een lichte prijsdaling zichtbaar op de Europese markt”, vertelt Aidan Wright van Mintec. Of die neerwaartse trend aanhoudt, is nog wel de vraag.
6 April 2022
noten

Nieuws Amandelen

Amandelen goedkoper door afname in de vraag

China, de Europese Unie, India én het Midden-Oosten hebben sinds augustus allemaal minder amandelen geïmporteerd. Die afname in de vraag is al enige tijd zichtbaar in de prijsvorming. Zo zakte de prijs half december door de psychologische grens van $2,00 per pond. Maar daar is het niet bij gebleven.
22 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden