Shutterstock

Nieuws Overname

Grondstofgigant versterkt positie in fruit en noten

19 Mei 2022 - Redactie Foodbusiness

Grondstoffenhandelaar Cefetra Group, onderdeel van het Duitse BayWa AG, neemt een meerderheidsbelang in Heinrich Brüning GmbH. Dat meldt het bedrijf vandaag (19 mei) in een verklaring. Het hoopt zo te profiteren van de groeiende belangstelling van consumenten in noten en gedroogd fruit.

Heinrich Brüning GmbH is een van de grootste leveranciers en verpakkers van gedroogd fruit en noten. Het bedrijf heeft bovendien een sterke positie in de biologische markt. Tot de klantengroep kan het zowel bedrijven uit de voedselverwerking als supermarkten en retailers rekenen. Heinrich Brüning verwerkt en verkoopt ook producten onder eigen merknamen.

Versterking positie in groeimarkt
De overname van de Hamburgse fruit en notenverwerker noemt Cefetra een belangrijke stap in het versterken van haar positie als een leverancier van voedselingredienten. Daarnaast zal ook Heinrich Brüning profiteren, omdat het concern met deze overname groei kan realiseren in de belangrijkste afzetmarkten.

CEO van Cefetra, Daan Vriens, toont zich content met het nieuws. Hij noemt de voedselingrediëntenmarkt een belangrijke pilaar onder de groeistrategie van de handelsonderneming. "We zijn onder de indruk van de expertise en decennialange ervaring van de eigenaren en het team van werknemers. We delen dezelfde bedrijfswaarden en cultuur. We kijken kijken er naar uit om de groeimarkt in noten en gedroogd verder te ontwikkelen met het partnerschap".

Volgens de twee bedrijven liggen noten en gedroogd fruit steeds meer in de belangstelling bij consumenten. De producten zijn rijk aan vitaminen en passen goed in een gebalanceerd dieet. Bovendien biedt gedroogd fruit een plantaardige bron van eiwitten. Ook zijn noten steeds interessanter voor het gebruik bij de productie van vegetarische en veganistische voedingsproducten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden