Notenmarkt

noten

Achtergrond Cashewnoten

Afrika wil meer winst halen op markt cashewnoten

De wereldwijde vraag naar cashewnoten neemt komende jaren met 8% tot 10% per jaar toe. Afrikaanse producenten van cashewnoten profiteren daar van. Het continent is verantwoordelijk voor 58% van de wereldproductie. Bijna vijftien jaar terug was dat ‘slechts’ 37%. Toch casht het land nog niet. Daar wil de regering verandering in brengen.
14 Maart 2022
noten

Nieuws Cashewnoten

Prijs cashewnoten beweegt voorzichtig omhoog

De prijs voor cashewnoten uit Vietnam is afgelopen week voorzichtig naar boven bewogen. Een toename in de koopactiviteit ligt daaraan ten grondslag. Of de prijsstijging komende periode door kan zetten, is koffiedik kijken. Wel zijn de exportvooruitzichten voor komende jaren positief.
8 Maart 2022
pinda

Achtergrond Pinda's

Pinda's worden dit jaar niet goedkoper én niet duurder

De wereldwijde productie van pinda's gaat dit jaar met 2,3% stijgen tot 50,7 miljoen ton. Die toename in de wereldproductie zorgt er eveneens voor dat de prijzen voor pinda's dit jaar nagenoeg stabiel blijven.
25 Februari 2022
noten

Achtergrond Noten

Hazelnoten zijn drijfveer in gemiddelde prijs van noten

De gemiddelde notering voor noten is halverwege deze maand met bijna 3% gestegen. De Mintec Global Category Index voor noten kwam 12 januari uit op $6.229 per ton. Daarmee is duidelijk een herstel in de markt zichtbaar, want half december werd nog een dieptepunt bereikt. De logistieke onzekerheden kunnen de index voorlopig op een hoger niveau houden.
2 Februari 2022
noten

Nieuws Overname

Delinuts breidt portfolio uit met overname van Qualino

Delinuts, handelaar en verpakker van noten en zuidvruchten, neemt per 1 januari 2022 de activiteiten van branchegenoot Qualino over. Delinuts en Qualino zijn beide opgericht in 1994, en beide bedrijven hebben hun eigen expertises op het gebied van inkoop en verkoop. Na de overname neemt Delinuts alle verkoopactiviteiten van Qualino over en voortzetten onder de naam Delinuts.
27 December 2021
noten

Achtergrond Cashewnoten

Prijs voor cashewnoten kan geen kant op

De prijs voor cashewnoten bevindt zich al weken in dezelfde prijsrange. Voorlopig lijkt daar ook geen verandering in te komen. De combinatie van een middelmatige vraag, een lage vaccinatiegraad in Azië en hoge transportkosten ligt daaraan ten grondslag.
17 December 2021
noten

Achtergrond Amandelen

Markt voor amandelen lijdt onder logistieke chaos

De markt voor amandelen lijdt behoorlijk onder de huidige logistieke beslommeringen. Dat meldde analist Aidan Wright van marktbureau Mintec woensdag 15 december in een webinar. 'Kopers zijn afwachtend. Er heerst onzekerheid. Tegelijkertijd is er geen haast om te kopen, want de voorraad is groot.' Welke gevolgen heeft dat voor de prijs van amandelen?
16 December 2021
pinda

Achtergrond Pinda's

Kopers van pinda’s vermijden Chinese markt

Europese kopers van pinda’s vermijden op dit moment de Chinese markt. Het verschil in prijs met dichterbijgelegen locaties is té groot geworden. Dit is een gevolg van de huidige logistieke chaos. Ook het feit dat ladingen op het laatste moment geweigerd worden, creëert te veel onzekerheid. Dat meldt marktanalist Aidan Wright van marktbureau Mintec woensdagavond 15 december in een webinar.
16 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden