Shutterstock

Nieuws Overname

Delinuts breidt portfolio uit met overname van Qualino

27 December 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Delinuts, handelaar en verpakker van noten en zuidvruchten, neemt per 1 januari 2022 de activiteiten van branchegenoot Qualino over. Delinuts en Qualino zijn beide opgericht in 1994, en beide bedrijven hebben hun eigen expertises op het gebied van inkoop en verkoop. Na de overname neemt Delinuts alle verkoopactiviteiten van Qualino over en voortzetten onder de naam Delinuts.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. Delinuts maakt deel uit van Acomo dat op Euronext Amsterdam genoteerd staat. Delinuts is opgericht in 1994. Voor die tijd maakte het bedrijf onder de naam Trono's onderdeel uit van Reforma BV, een groothandel in natuurvoeding en reformproducten in Veenendaal. In 2004 verhuisde het bedrijf naar een groter pand in Ede. 

Groeiplan tot modern notenbedrijf
Koert Liekelema, managing director van Delinuts: "Wij zijn erg blij dat we met deze gerichte acquisitie ons portfolio van verpakte producten kunnen uitbreiden en daarmee onze propositie in de markt versterken. Deze stap past in ons groeiplan en strategie om het huidige Delinuts om te vormen tot een modern notenbedrijf waarin toegevoegde waarde, en co-creatie met onze klanten centraal staan."

Bert Visser, directeur-eigenaar van Qualino dat vanuit Bunschoten opereerde: "Met deze overname van mijn bedrijf weet ik dat het bij Delinuts in goede handen is en zo de continuïteit voor mijn medewerkers en klanten is gewaarborgd. Dat geeft mij de gelegenheid meer tijd vrij te maken voor andere zaken."

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden