Notenmarkt

noten

Achtergrond Hazelnoten

Nutella-honger bepalend voor hazelnotenmarkt

De oogst van hazelnoten is in volle gang. Turkije, waar bijna driekwart van de wereldproductie vandaan komt, verwacht dit seizoen 700.000 ton hazelnoten te oogsten. Dat is ruim 11% meer dan vorig jaar. Belangrijkste bestemming voor deze productie: de pot Nutella.
10 September 2021
pinda

Analyse Pinda's

Canada en Australië kiezen voor de Braziliaanse pinda

De Braziliaanse productie van pinda’s neemt al jaren toe. Ook de export stelt niet teleur. Toch is het een bedreiging dat de Europese Unie de import van Braziliaanse pinda’s verlaagd. Vooral omdat Nederland de belangrijkste afnemer is. Het land zoekt nieuwe exportbestemmingen en lijkt die gevonden te hebben in Canada en Australië.
4 Augustus 2021
pinda

Analyse Pinda's

Veelgegeten pinda halen we uit Argentinië

Pinda's, elk jaar wordt er wereldwijd ruim 45 miljoen ton van geconsumeerd. Niet alleen als snack, maar ook verwerkt tot producten als pindakaas en arachideolie. Veruit de meeste pinda's worden in China geproduceerd waar de prijs begin van dit jaar nog op recordhoogte stond.
16 Juli 2021
noten

Analyse Cashewnoten

Meer en goedkopere cashewnoten uit Vietnam

Meer dan de helft van alle cashewnoten ter wereld komt uit Vietnam. Daarmee heeft het land een stevige, dominante rol op de wereldmarkt. Toch heeft de Vietnamese cashewnotenindustrie het moeilijk. Terwijl de export stijgt, dalen de prijzen.
25 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden
X

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Elke ochtend de laatste marktonwikkelingen

o.a. Zuivel, Vlees, Granen, Suiker, Cacao & Oliën