Shutterstock

Nieuws Amandelen

Areaal amandelen groeit opnieuw in Californië

Vrijdag 14:00 uur

Zowel het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) als marktbureau Land IQ verwacht dat het areaal amandelen in Californië dit jaar opnieuw stijgt. Tegelijkertijd zijn insiders van mening dat de vraag, als gevolg van de hoge inflatie, achterblijft. Dit resulteert erin dat de Mintec Benchmark Price afgelopen vier weken met zo'n 5% is gedaald.

Voor dit jaar houdt het ministerie van Landbouw in de Verenigde Staten in Californië rekening met een amandelareaal van 554.419 hectare. Marktbureau Land IQ rekent met een areaal van 542.278 hectare. In beide gevallen is het lager dan het definitief vastgestelde areaal over 2021. Dat is deze week door het Amerikaanse landbouwministerie bijgesteld naar 663.684 hectare. Dat is een stijging van 2,5% in vergelijking tot nog één jaar eerder. Een paar maand terug hield het USDA nog rekening met een areaal van 538.231 hectare amandelen. Volgens marktbureau Terra Nova komt de productie in campagne 2022/2023 uit op 2,9 miljard pond. Dat is vergelijkbaar met het huidige seizoen.

Een groter areaal is niet per se goed nieuws. Marktinsiders verwachten namelijk dat de consumptie van amandelen komend jaar afneemt. Dat heeft te maken met de hoge inflatie, waardoor consumenten sneller bezuinigen op luxeproducten. Het is een van de redenen waarom de Mintec Benchmark Price voor amandelen afgelopen maand met 5% is gedaald. Inmiddels staat de notering op $1,75 per pond.

foodbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Foodbusiness kunt u gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Reageer op dit artikel
Velden met een * zijn verplicht. Bij reageren gaat u akkoord met de algemene forumregels en mogelijke sancties bij overtreding.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Pinda's

Vorst resulteert in minder pinda's uit Argentinië

Nieuws Amandelen

Spaanse amandeloogst kleiner door vorstschade

Achtergrond Cashewnoten

Prijs cashewnoten daalt iets door lagere vraag

Achtergrond Amandelen

Oorlog kan consumptie van amandelen verminderen

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief