Bakkerij

brood bakkerij

Analyse Bloem

Bakkersbloem blijft ook dit jaar duur

Bakkersbloem blijft voorlopig duur, ondanks de lagere prijzen voor tarwe. Bakkers moeten hun producten hoger in de markt zetten, als gevolg van hoge energieprijzen. Het gevecht op de energiemarkt is immers nog niet voorbij. Industriële bakkers profiteren niet van de SDE++-regeling.
11 Januari 2022
bakkerij

Analyse Bakkersmeel

Bakker betaalt veel voor meel door hoge tarweprijs

Door de aanhoudend hoge tarweprijs en de onzekerheden in de markt betalen bakkers voorlopig veel voor hun meel. 'Voorheen zagen we de prijs schommelen met korte prijspieken of -dalen, tegenwoordig hebben we te maken met prijzen die langere tijd aanhouden', vertelt Sjors van Rooijen, accountmanager tarwe bij inkooporganisatie Inbak.
4 Januari 2022
bakkerij

Analyse Bakkersgist

Vraag naar bakkersgist stijgt in december

De vraag naar bakkersgist stijgt traditiegetrouw in december omdat er dan veel producten met gist worden geproduceerd. Tegelijk zit er weinig beweging in de gistprijzen, omdat de contracten met gistafnemers afgesloten worden voor een jaar. Door de lockdown in Nederland ziet producent Algist Bruggeman wel verschuivingen ontstaan.
28 December 2021
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Verenigde Staten

Verenigde Staten voert fors meer bakkerijproducten in

De importwaarde van brood en bakkerijproducten stijgt in de Verenigde Staten dit jaar naar verluidt naar een record. Over de eerste drie kwartaal kwam de invoerwaarde uit op $5,6 miljard. Analisten denken dat een niveau van $7,7 miljard haalbaar is. Mexico is op dit gebied de belangrijkste handelspartner voor de Verenigde Staten.
24 December 2021
bakkerij

Analyse Bakkersspijs

Bakkersspijs lift mee op suikerprijs

Bakkersspijs lift mee op de relatief hoge suikerprijs. Spijs wordt in deze feestmaand veel gebruikt in kerststollen, boterletters en gevulde koeken. Vroeger werden amandelen gebruikt, maar dit ingrediënt is nogal prijzig. Dus wordt het vaker vervangen door alternatieve ingrediënten als witte bonen.
14 December 2021
foodbusiness brood bakkerij

Nieuws ODE-heffing

Bakkers willen ook recht op SDE++ subsidie

Industriële bakkerijen moeten fors betalen voor energie, en door de ODE-heffing rijst dit nog meer de pan uit. De opbrengst van deze heffing wordt gebruikt voor de regeling Subsidie Duurzame Energie (SDE++). Die wordt gebruikt voor innovaties op het gebied van duurzame energie. Industriële bakkers komen echter niet in aanmerking voor deze regeling. Daarom pleit de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) voor een gelijk speelveld voor het bedrijfsleven.
2 December 2021
bakkerij

Analyse Gist

Gist lift mee op grondstoffenrally

De gistprijzen liften, net als meel, mee op de grondstoffenrally. Bakkersgroothandels verwachten dat de prijzen voor gist vanaf januari met circa 10% stijgen, omdat melasse steeds duurder wordt. Melasse is een een restproduct van suikerbiet dat essentieel is voor de productie van bakkersgist.
30 November 2021
Boerenbusiness

Nieuws Hema

Hema brengt bakkerijen onder bij BACU

Hema gaat de eigen bakkerijen onderbrengen bij brood- en banketleverancier Bacu. Dat maakt het deze week bekend. Dit Brabantse bedrijf levert tevens aan Jumbo Supermarkten. Bacu neemt de centrale bakkerij in Almere en decentrale bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond over.
25 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden