photosis / Shutterstock.com

Nieuws Hema

Hema brengt bakkerijen onder bij BACU

25 November 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Hema gaat de eigen bakkerijen onderbrengen bij brood- en banketleverancier Bacu. Dat maakt het deze week bekend. Het Brabantse bedrijf levert tevens aan Jumbo Supermarkten. Bacu neemt de centrale bakkerij in Almere en decentrale bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond over.

Hema maakt woensdag 24 november bekend de eigen bakkerijen onder te brengen bij brood- en banketbakkerij Bacu. De verkoop van de bakkerijen maakt onderdeel uit van de strategische focus die Hema komende jaren aanbrengt. De bakkerijen blijven wel nauw verbonden aan het merk. Zo kan het vakmanschap beter worden benut en kan Hema zich beter focussen op verkoop van producten.

Bacu is ook leverancier van Jumbo Supermarkten. De samenwerking tussen Hema en de supermarktketen wordt zodoende verder versterkt. Dit terwijl beide bedrijven eigen producten blijven voeren. Door deze bundeling van krachten ontstaat de grootste (banket-)bakkerij van Nederland. Jumbo verstrekte rondom de overname van Hema (door Parcom en Mississippi Ventures) een krediet van €50 miljoen. Hierbij dienden de bakkerijen als onderpand. Als onderdeel van de transactie met Bacu wordt die lening nu afgelost.

Alle 250 medewerkers van de Hema-bakkerijen gaan mee in de overname. Beiden partijen hebben geen nadere financiële details gegeven over de overname.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden