Bakkerij

foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Jaarcijfers

Bakker La Lorraine laat coronadip achter zich

De Belgische bakkerijgroep La Lorraine heeft zich afgelopen jaar goed weten te herstellen van de coronadip één jaar eerder. Het concern verwacht bovendien dat de omzet dit jaar fors oploopt.
4 Mei 2022
A-Insights

Aangeboden door A-INSIGHTS

Trend Reports: impact Covid-19 op agri-food

A-INSIGHTS gelooft dat intuïtie en ervaring niet voldoende zijn om de juiste strategische beslissingen te kunnen nemen; je hebt betrouwbare inzichten nodig. Daarom hebben we de financiële gegevens van vier grote agri-foodsectoren geanalyseerd met als belangrijkste vraag: wat was de impact van Covid-19?
15 April 2022
spelt brood

Nieuws Brood

NVB: 'Volkorenbrood moet ook belastingvrij worden'

Het voedingspatroon is steeds vaker onderwerp van gesprek. Kijk alleen al naar de brief die minister Staghouwer naar de Kamer gestuurd heeft. Ook het schrappen van het btw-tarief op groenten en fruit is onderdeel van die route. Volgens de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij wordt één belangrijk onderdeel vergeten: brood.
30 Maart 2022
brood

Nieuws Coronacrisis

Bakker weet consument wél aan zich te binden

De coronapandemie heeft niet alleen in een flinke omzetstijging bij de supermarkten geresulteerd, maar ook de speciaalzaken werden flink meer bezocht. De bakker is echter de enige die de consument ook écht aan zich heeft weten te binden. Dat meldt NU.nl, op basis van cijfers van marktbureau GfK.
25 Maart 2022
brood bakkerij

Analyse Bakkerijgrondstoffen

Kostprijs herberekenen is nu dé taak in bakkerijsector

Twee weken geleden schreven we dat de bakkerijsector met angst naar de ontwikkelingen op de granenmarkt keek. Het stressniveau is in de dagen daarna behoorlijk toegenomen. Naast het zoeken naar alternatieven, is het voor bakkers taak om de kostprijs te herberekenen en te kijken wat wel en niet doorberekend moet én kan worden aan de consument.
17 Maart 2022
brood bakkerij

Nieuws Bakkerij

'Groei bakkerijsector in geding door oorlog'

Oekraïne is een grote producent van tarwe, maïs, gerst, rogge, aardappelen en boekweit. Allemaal ingrediënten die belangrijk zijn voor de bakkerijsector. Het zijn dan ook die sectoren die het zwaarst lijden onder de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, meldt marktbureau GlobalData.
15 Maart 2022
brood

Nieuws Retail

Franse baguette verkocht tegen stuntprijzen

Twee supermarktketens in Normandië willen 'de koopkracht van de Fransen verdedigen' en verkopen daarom de baguettes tegen stuntprijzen. Leclerc meldde recent de prijs van baguettes in het land te bevriezen op €0,29. Lidl volgde dit voorbeeld. De prijs van één baguette bedroeg altijd €0,90, maar die prijs is nu niet meer haalbaar, volgens de Franse ketens. 
1 Februari 2022
brood

Nieuws Bakkerij

Steeds meer vergrijzing zichtbaar in bakkersvak

De bakkerijsector kent grote uitdagingen. Steeds meer oudere bakkers stoppen met hun bedrijf, waardoor de kennis over het vak verdwijnt. Tegelijkertijd liggen er ook kansen, want er zijn steeds meer zij-instromers. Dat is een conclusie uit een rapport van het Nederlands Bakkerij Centrum, dat donderdag 27 januari werd gepresenteerd.
27 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox