Shutterstock

Nieuws Verenigde Staten

Verenigde Staten voert fors meer bakkerijproducten in

24 December 2021 - Kimberly Bakker

De importwaarde van brood en bakkerijproducten stijgt in de Verenigde Staten dit jaar naar verluidt naar een record. Over de eerste drie kwartaal kwam de invoerwaarde uit op $5,6 miljard. Analisten denken dat een niveau van $7,7 miljard haalbaar is. Mexico is op dit gebied de belangrijkste handelspartner voor de Verenigde Staten.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Verenigde Staten hebben over de eerste drie kwartalen van het jaar 1,6 miljoen ton aan brood en bakkerijproducten geïmporteerd. Dat is een stijging van 13% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Over heel 2020 kwam de import van brood en bakkerijproducten uit op 1,9 miljoen ton, een plus van 6,2% in vergelijking tot een jaar eerder. De invoerwaarde lag toentertijd op $6,4 miljard. Voor de eerste drie kwartalen van dit jaar ligt de importwaarde al op $5,6 miljard (+21%). Verwacht wordt dat die waarde over heel het jaar kan stijgen naar $7,7 miljard, het hoogste niveau ooit.

Belangrijkste handelslanden
Mexico is de belangrijkste handelspartner van de Verenigde Staten als het gaat om bakkerijproducten en brood. Het laatstgenoemde land importeerde over de eerste drie kwartalen van dit jaar 734.000 ton uit Mexico, ter waarde van $1,4 miljard. Canada staat met een volume van 719.000 ton op een tweede plek. Wordt echter gekeken naar de invoerwaarde, dan staat dit land met kop en schouders bovenaan. Over de eerste drie kwartalen namen de Verenigde Staten voor $3 miljard aan brood en bakkerijproducten uit Canada af. Qua invoervolume staat India op plek drie, met 52.000 ton.

Vers brood en diverse bakkerijproducten waren afgelopen kwartalen – met 1,2 miljoen ton en een waarde van $4,2 miljard – de grootste ingevoerde categorie (+8,9%). Het aandeel bedraagt 62%. Het segment 'zoete koekjes' staat op twee, met 561.000 ton en een waarde van $1,4 miljard (+8%). De derde plaats is voor de categorie 'wafels', met 123.000 ton. Die laatste categorie had daarmee een aandeel van 6,3% (+2,1%).

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden