Bakkerij

foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Bakkerij

Brood wordt duurder door hoge tarweprijs

De hoge tarweprijs werkt door in de productiekosten van brood. Dat is niet vreemd. Maar net zoals bij andere voedingsmiddelen moet dit een keer doorberekend worden. Dat moment is aangebroken, stellen analisten. En voorlopig zal de prijs voor brood niet dalen.
4 November 2021
Gerard Hardeman

Interview Gerard&Suus

'Dat wij ons graan lokaal inkopen, is nu een voordeel'

De grondstoffenprijzen op de wereldmarkt rijzen de pan uit. Een ware kriem voor bedrijven in de voedingsindustrie. Bakkerij Gerard&Suus ondervindt er echter weinig hinder van. “Het is juist nu een groot voordeel dat wij ons graan bij de boer om de hoek inkopen. Zo vermijden we ook nog eens de hoge logistieke kosten.” De bakkerij van Gerard Hardeman is ‘die hard’ biologisch, zoals hij zelf zegt, en dat is volgens hem ook de toekomst.
19 Oktober 2021
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Voedselprijzen

'Verplichte biodiesel leidt tot dure levensmiddelen'

De American Bakers Association, die enkele van de grootste banketbakkers in de Verenigde Staten vertegenwoordigd, roept de Amerikaanse regering op om de ambities op het gebied van biobrandstoffen af te zwakken. Die brandstoffen, gemaakt van gewassen, drijven de voedselprijzen op, zo laat de organisatie weten.
5 Augustus 2021
Deeg

Nieuws Onprove & Silowacht

Minder deegverspilling met nieuwe software

Onprove en Silowacht lanceren samen de optimalisatiesoftware DPS NxT, voor doseerprocessen van bakkerijen. Dat maken de beide partijen in een persbericht bekend. Deze nieuwe software ondersteunt de aansturing van SmartBakery van Silowacht en is verder getest bij onder andere de Market Food Group (MFG). Inmiddels is DPS NxT volledig in werking bij meerdere bakkerijen van MFG.
20 Juli 2021
supermarkt Albert Heijn brood

Achtergrond Brood

Brood kopen bij de bakker of in de supermarkt?

Tegenwoordig zijn de supermarkt en de bakker één. Althans, zo lijkt het als je de Albert Heijn, Jumbo of Lidl binnenstapt. Daar waar je vroeger bij de supermarkt alleen je brood kocht en heel misschien een paar Kaiser-broodjes, heb je tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen uit allerlei soorten broodjes. Net zoals bij de bakker op de hoek. Is dit de teleurgang voor de bakker op de hoek, of blijft er altijd toekomstperspectief bestaan?
16 Juni 2021
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Nieuws Rusland

Grotere bakkerij niet meer dominant in de markt

Over de afgelopen twintig jaar hebben de grote Russische bakkerijen terrein moeten inleveren aan de middelgrote en kleine spelers. Deze kleinere en middelgrote fabrieken kunnen immers flexibeler inspelen op de behoeften van kopers. Het levert een onmiskenbaar concurrentievoordeel op, zo werd duidelijk tijdens de bijeenkomst 'Modern Bakery' in Moskou.
6 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden