Pluimveevlees

Boerenbusiness

Marktflits Vlees

Prijs kippenvlees daalt weer sinds lange tijd

De vleeskuikensprijs vertoont een trendbreuk, vertelt marktredacteur Wouter Baan. In de vleesflits van deze week gaat hij dieper in op de achtergronden van deze ontwikkeling. 
3 Mei 2022
Pluimveevlees

Nieuws Rabobank

'Markt pluimveevlees ligt er sterk bij'

Rabobank is optimistisch over het perspectief van de markt voor pluimveevlees. Een krap aanbod zorgt voor hoge prijzen. Maar ook voor de pluimveesector wordt het een uitdaging om de forse kosteninflatie volledig door te geven in de keten.
7 April 2022
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Pluimveevlees

'Pluimveevlees mogelijk duurder door onrust'

De onrust in Oekraïne lijkt ertoe te leiden dat de exportstroom van pluimveevlees vanuit het land naar de Europese Unie acuut opdroogt. Dat beeld komt naar voren uit navraag bij partijen in de sector. Een stijgend effect op de prijzen voor pluimveevlees wordt niet uitgesloten.
25 Februari 2022
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Gevogelte

Pluimveeprijs veert verder op richting Kerst

De pluimveeprijzen trekken verder aan richting de kerstdagen. Schaarste is het sleutelwoord dat de hogere prijzen bewerkstelligd. Voor het nieuwe jaar zijn echter nog genoeg onzekerheden in de markt.
9 December 2021
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Gevogelte

Waarom pluimveevlees ineens schaars is

De vleeskuikenprijs beweegt op een hoog niveau. Dankzij het versoepelen van de coronamaatregelen neemt de consumptie weer toe, terwijl de productie in Europa het op hetzelfde moment laat afweten.
7 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox