Pluimveevlees

Pluimveevlees kipvlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Plukon met groeistrategie naar malse winst

De winstgevendheid van pluimvleesconcern Plukon is in 2023 verder verbeterd, nadat de baten een jaar eerder al drie keer over de kop gingen. De afgelopen twee jaren waren de prijzen van kippenvlees torenhoog en dat legt het bedrijf geen windeieren.
Maandag 07:00 uur
Pluimveevlees kipvlees

Analyse Vlees & eiwit

Braziliaanse export kippenvlees daalt stevig

De Braziliaanse pluimveevleesexport is in het eerste kwartaal van 2024 fors gedaald. Door vogelgriep is Brazilië niet in staat om de sterke resultaten van 2023 te evenaren.
16 April 2024
supermarkt Spanje

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Voedselprijzen kenden in februari opnieuw een neerwaartse trend, zo blijkt uit de laatste publicatie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). De voedselprijsindex van FAO bedroeg in februari van dit jaar 117,3 punten, een daling van 0,9 punten (0,7%) ten opzichte van het herziene niveau van januari.
8 Maart 2024
varkensvlees vlees

Nieuws Vlees & Eiwit

Export Braziliaans varkensvlees zit in de lift

De export van Braziliaans varkensvlees zit nog steeds in de lift. Dit blijkt uit cijfers voor januari, van de Braziliaanse vereniging voor dierlijke proteïne (ABPA). Waar de internationale vraag naar Braziliaans varkensvlees toeneemt, blijven de exportcijfers van Braziliaans kippenvlees wel achter.
16 Februari 2024
Boerenbusiness

Marktflits Vlees

Prijs kippenvlees daalt weer sinds lange tijd

De vleeskuikensprijs vertoont een trendbreuk, vertelt marktredacteur Wouter Baan. In de vleesflits van deze week gaat hij dieper in op de achtergronden van deze ontwikkeling. 
3 Mei 2022
Pluimveevlees

Nieuws Rabobank

'Markt pluimveevlees ligt er sterk bij'

Rabobank is optimistisch over het perspectief van de markt voor pluimveevlees. Een krap aanbod zorgt voor hoge prijzen. Maar ook voor de pluimveesector wordt het een uitdaging om de forse kosteninflatie volledig door te geven in de keten.
7 April 2022
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Pluimveevlees

'Pluimveevlees mogelijk duurder door onrust'

De onrust in Oekraïne lijkt ertoe te leiden dat de exportstroom van pluimveevlees vanuit het land naar de Europese Unie acuut opdroogt. Dat beeld komt naar voren uit navraag bij partijen in de sector. Een stijgend effect op de prijzen voor pluimveevlees wordt niet uitgesloten.
25 Februari 2022
pluimveehouderij Pluimveevlees

Analyse Gevogelte

Pluimveeprijs veert verder op richting Kerst

De pluimveeprijzen trekken verder aan richting de kerstdagen. Schaarste is het sleutelwoord dat de hogere prijzen bewerkstelligd. Voor het nieuwe jaar zijn echter nog genoeg onzekerheden in de markt.
9 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden