Duurzaamheid

supermarkt Conserven Hak

Nieuws HAK

HAK wil B Corp-certificering in 2022

Groentefabrikant HAK wil in de loop van 2022 B Corp gecertificeerd zijn. HAK heeft om die reden alvast haar bedrijfsstatuten gewijzigd, in aanloop naar de certificering. Het onafhankelijke B Corp-keurmerk geldt voor bedrijven als het bewijs dat het duurzame impact realiseert, zonder in te boeten op winst.
11 Januari 2022
TU Delft

Nieuws Stichting Agrifacts

'TU Delft moet transparant zijn over klimaatwinst'

Het restaurant van de faciliteit Bouwkunde van TU Delft is sinds mei van dit jaar volledig vegetarisch. De universiteit heeft zichzelf het doel gesteld om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. Maar de cijfers die het communiceert, kloppen volgens Stichting Agrifacts niet. En een ‘verdwenen’ literatuurreferentie maakt het onderzoek niet betrouwbaarder.
21 December 2021
euro portemonnee

Nieuws Logistiek

Subsidie moet aanschaf van e-trucks versnellen

Bedrijven die in de toekomst een elektrische vrachtwagen aanschaffen, krijgen 40% van de meerkosten vergoed. Zo staat in de Aanschafsubsidieregeling Zero-Emissie Trucks.
17 December 2021
AB InBev

Nieuws Ab Inbev duurzaamheid

Brouwer AB InBev wil in 2028 klimaatneutraal zijn

AB InBev wil vijf grote brouwerijen in Europa in 2028 klimaatneutraal hebben gemaakt. Het doel is dat er een jaarlijkse CO2-reductie wordt bereikt van 110.740 ton CO2, wat gelijk staat aan de uitstoot van bijna 35.000 personenauto's. De ambities passen in de nieuwe purpose van de brouwer, waarbij onder andere groene stroom wordt ingezet.
13 December 2021
melk zuivel

Nieuws Duurzaamheid

Starbucks en Arla willen samen voetafdruk verlagen

Koffieketen Starbucks en zuivelcoöperatie Arla gaan samen de ecologische voetafdruk van zuivel verkleinen. Starbucks wil in 2030 minimaal 50% minder emissies uitstoten. Zuivel is op dit moment goed voor circa 22% van de koolstofvoetafdruk van de koffieketen. Samenwerken is voor de twee bedrijven het enige 'wapen' in de race naar grondstofneutraal werken.
24 November 2021
palmolie

Nieuws Palmolie

Palmolie wordt steeds duurzamer geproduceerd

De palmoliesector maakt flinke stappen als het gaat om het thema 'duurzaamheid'. De hoeveelheid in Nederland verwerkte gecertificeerd duurzame palmolie steeg de afgelopen tien jaar van 10% naar 90%. Dat blijkt uit cijfers van de Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil.
16 November 2021
foodbusiness Cacao

Nieuws Puratos

Puratos bouwt CO2-neutrale chocoladefabriek

De producent van Belgisch chocolademerk Belcolade, Puratos, is gestart met de bouw van een CO2-neutrale chocoladefabriek. Het is de grootste investering ooit voor het bedrijf. Dat meldt het deze week. Over twee jaar moet de eerste fase van de verbouwing zijn afgerond en over vijf jaar moet alles operationeel zijn.
9 November 2021
Arla Foods

Nieuws Nieuwe strategie

Arla trekt miljarden uit voor nieuwe groene koers

Arla wil de komende jaren flink gaan vergroenen. In de nieuwe strategie wordt €4 miljard uitgetrokken om in te investeren in een nieuwe duurzame koers, terwijl het dividend met €1 miljard wordt opgeschroeft. De Scandinavische zuivelcoöperatie wil zich zelf onderscheiden op gebied van duurzaamheid en zegt daarbij de support te hebben van de leden-melkveehouders.
4 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden