Duurzaamheid

Gerard Hardeman

Interview Gerard&Suus

'Dat wij ons graan lokaal inkopen, is nu een voordeel'

De grondstoffenprijzen op de wereldmarkt rijzen de pan uit. Een ware kriem voor bedrijven in de voedingsindustrie. Bakkerij Gerard&Suus ondervindt er echter weinig hinder van. “Het is juist nu een groot voordeel dat wij ons graan bij de boer om de hoek inkopen. Zo vermijden we ook nog eens de hoge logistieke kosten.” De bakkerij van Gerard Hardeman is ‘die hard’ biologisch, zoals hij zelf zegt, en dat is volgens hem ook de toekomst.
19 Oktober 2021
snoep Mars

Nieuws Mars

Klimaatneutraal zijn, dat wil Mars in 2050 bereiken

Voedingsmiddelenconcern Mars heeft deze week bekendgemaakt dat het de doelstellingen in het eigen 'Sustainable in a Generation'-plan verder aanscherpt. Zo is het doel om in 2050 volledig klimaatneutraal te opereren, in de volledige waardeketen. “Klimaatverandering heeft nu al invloed op de planeet. We kunnen dus niet tientallen jaren wachten met actie”, stelt CEO Grant F. Reid in een verklaring.
14 Oktober 2021
soja - agri

Nieuws Duurzaamheid

Nederland importeert meer duurzame grondstoffen

Nederlandse importeurs van grondstoffen die buiten de Europese Unie worden geteeld, kiezen steeds vaker voor producenten die voldoen aan duurzaamheidsstandaarden. Dat blijkt uit cijfers van het Compendium voor de Leefomgeving (CLO). Vooral als het gaat om soja worden steeds vaker duurzame keuzes gemaakt.
1 Oktober 2021
aardappelen supermarkt Albert Heijn

Nieuws Retail

'Geen transparantie over verduurzamen supermarkt'

Supermarkten verzetten zich actief tegen een motie van de Tweede Kamer om jaarlijks te rapporteren over de manier waarop ze hun assortiment duurzamer maken. Dat blijkt volgens Zembla uit stukken die het tv-programma in handen heeft gekregen door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid Bestuur. 
30 September 2021
koffiebonen

Nieuws Duurzaamheid

Consument geeft fors meer uit aan duurzaam voedsel

De Nederlandse consument heeft afgelopen jaar gemiddeld 21% meer besteed aan duurzaam voedsel in de supermarkt dan het jaar daarvoor. Door de lockdowns verschoven de uitgaven aan voedingsmiddelen van de foodservice naar supermarkten. Ook was sprake van een extra omzetgroei van duurzame voeding in supermarkten. Dit blijkt uit de 'Monitor Duurzaam Voedsel 2020' van Wageningen University & Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek.
22 September 2021
wijn

Achtergrond Torres

Duurzaamheid bij wijnhuis Torres top of mind

Op horecabeurs Gastvrij Rotterdam vertelde wijnhuis Torres over het ontstaan van het bedrijf. 150 jaar geleden werd het Spaanse familiebedrijf opgericht in het Catalaanse Vilafranca del Penedès. Het is altijd goed in pionieren geweest. Zo was Torres een van de eerste wijnhuizen die haar vleugels uitsloeg naar Chili, en daar tot op de dag van vandaag veel wijnen produceert.
21 September 2021
groente Tomaten

Nieuws Greenyard

Greenyard zet komende jaren in op 'improving life'

Het verbinden van grond tot mond, dat is de strategie die Greenyard al jaren hanteert. Ook in het nieuwe duurzaamheidsrapport, dat het bedrijf 14 september heeft gepresenteerd, komt dat terug. Zo wil het meer samenwerken met klanten om tot innovatieve producten in verse, vriesverse of bereide groenten en fruit te komen en staat de zorg van de planeet steeds meer centraal in die concepten.  
14 September 2021
Boerenbusiness sjaak van der tak Planetproof

Achtergrond PlanetProof

'Een volledig Nederlands schap kan de toekomst zijn'

Een schap in de supermarkt met alleen maar producten van Nederlandse bodem. Het is iets wat supermarktketen Albert Heijn onderzoekt en eind volgend jaar zou willen invoeren. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak vindt het een mooie manier om in Nederland van duurzaam produceren naar duurzaam consumeren te gaan. Dat vertelde hij tijdens de aftrap van de eerste 'On the way to PlanetProof'-week op het bedrijf van fruitteler Bert den Haan in Kerk-Avezaath.
13 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden