Tönnies

Nieuws Ondernemen

Krappe rundvleesmarkt dwingt Tönnies tot krimp

6 Maart 2023 - Eric de Lijster

Tönnies Rind, de rundvleesdivisie van het Duitse vleesconcern Tönnies, is genoodzaakt de runderslachterij in het Duitse Legden (Münsterland) tijdelijk te sluiten. Het aanbod aan runderen op de Duitse markt is te klein om de slachterij draaiende te houden. 

Dit heeft Tönnies bekendgemaakt. De Duitse rundvleestapel is het afgelopen jaar door diverse redenen met circa 12% afgenomen. Daardoor is er een overschot aan verwerkingscapaciteit, wat Tönnies met de aangekondigde maatregel nu wilt bestrijden. De slachterij, niet ver van de Nederlandse grens, gaat op 31 maart dicht. De verwerking wordt gebundeld op de locatie in Badbergen (Nedersaksen). Alle 50 medewerkers van de locatie in Legden krijgen de mogelijkheid om op een andere locatie van het vleesconcern aan de slag te gaan, benadrukt Tönnies. 

Het bedrijf benadrukt dat het vooralsnog een tijdelijke sluiting is. Tönnies had er daarbij dus rekening mee dat het aanbod aan runderen de komende jaren weer oploopt. Hoewel het aanbod op de mondiale rundvleesmarkt groot is, verwacht Rabobank dat de markt in de loop van dit eerste kwartaal krapper wordt. Mede door de inflatie kan de prijs van rundvlees dan zo oplopen, dat wordt gevreesd dat consumenten voor goedkopere alternatieven kiezen. De Nederlandse rundvleesmarkt lag er begin deze week vrij rustig bij.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric de Lijster is lid van de redactie van Foodbusiness.nl. Als boerenzoon is hij van jongs af aan al betrokken bij de productie van voedsel en het coveren van de diverse foodketens vormt een rode draad door zijn loopbaan. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Marktupdate Vlees

Nat weer houdt vleesmarkt niet langer in toom

Analyse Vlees & Eiwit

Varkensprijs stijgt ondanks lagere vleesprijs

Analyse Vlees & Eiwit

Dip Iers slachtaanbod waarschijnlijk tijdelijk

Analyse Vlees & Eiwit

Rundvleesmarkt heeft barbecueboot gemist

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden