Tönnies

Nieuws Ondernemen

Krappe rundvleesmarkt dwingt Tönnies tot krimp

6 Maart 2023

Tönnies Rind, de rundvleesdivisie van het Duitse vleesconcern Tönnies, is genoodzaakt de runderslachterij in het Duitse Legden (Münsterland) tijdelijk te sluiten. Het aanbod aan runderen op de Duitse markt is te klein om de slachterij draaiende te houden. 

Dit heeft Tönnies bekendgemaakt. De Duitse rundvleestapel is het afgelopen jaar door diverse redenen met circa 12% afgenomen. Daardoor is er een overschot aan verwerkingscapaciteit, wat Tönnies met de aangekondigde maatregel nu wilt bestrijden. De slachterij, niet ver van de Nederlandse grens, gaat op 31 maart dicht. De verwerking wordt gebundeld op de locatie in Badbergen (Nedersaksen). Alle 50 medewerkers van de locatie in Legden krijgen de mogelijkheid om op een andere locatie van het vleesconcern aan de slag te gaan, benadrukt Tönnies. 

Het bedrijf benadrukt dat het vooralsnog een tijdelijke sluiting is. Tönnies had er daarbij dus rekening mee dat het aanbod aan runderen de komende jaren weer oploopt. Hoewel het aanbod op de mondiale rundvleesmarkt groot is, verwacht Rabobank dat de markt in de loop van dit eerste kwartaal krapper wordt. Mede door de inflatie kan de prijs van rundvlees dan zo oplopen, dat wordt gevreesd dat consumenten voor goedkopere alternatieven kiezen. De Nederlandse rundvleesmarkt lag er begin deze week vrij rustig bij.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
foodbusiness.nl

Eric de Lijster

Eric de Lijster is hoofdredacteur van Foodbusiness.nl. Als boerenzoon is hij van jongs af aan al betrokken bij de productie van voedsel en het coveren van de diverse foodketens vormt een rode draad door zijn journalistieke loopbaan. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Analyse Pluimveevlees

Prijs kippenvlees daalt ondanks krappe markt

Analyse Rundvlees

Rundvleesprijs op bodem gestuit

Nieuws Vlees & Eiwit

Varkensvleeskeurmerk voor Nederlandse export

Analyse Vleesupdate

Varkensvleesmarkt opnieuw in beweging

Blijf op de hoogte

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox