Shutterstock

Nieuws Chocolade

China neemt veel chocolade af uit Siberië

24 December 2021 - Kimberly Bakker1 reactie

China was in de periode van januari tot en met oktober de belangrijkste handelspartner voor Siberië op het gebied van chocolade. Hong Kong verscheen dit jaar voor het eerst op het toneel als afnemer. Siberië exporteerde dit jaar 2,5% meer chocolade en chocoladeproducten vergeleken met een jaar eerder.

In de periode van januari tot en met oktober van dit jaar heeft Siberië meer dan 67.300 ton chocolade en chocoladeproducten geëxporteerd (+2,5%). Gezamenlijk had dit een exportwaarde van $131,1 miljoen, wat een plus van 7,1% is vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Siberië is hiermee in volume goed voor 29% van de totale Russische chocolade-export. In waarde heeft het Noord-Aziatische land een aandeel van 19,6%. Bijna 60% van het geëxporteerde volume kwam uit de regio Kemerovo – Kuzbass.

Chocolade heeft een aandeel van 10% in de totale Siberische voedselexport. De belangrijkste exportmaanden zijn augustus, september en oktober. In augustus van dit jaar steeg de waarde van de chocolade-export naar $23 miljoen. In juni was dat de waarde nog 'slechts' $7,9 miljoen. De groeitrend zette zich in de twee maanden daarna door, met respectievelijke waardes van $23,5 miljoen en $24,5 miljoen.

China is belangrijke afnemer
De belangrijkste afnemer van Siberische chocolade is China. Dat land was over de eerste tien maanden van het jaar goed voor 27% van het totale geëxporteerde volume. Kazachstan (22%), Oezbekistan (10,9%), Kirgizië (6,0%), Wit-Rusland (5,8%), Azerbeidzjan (5,6%) volgen. Hong Kong verscheen dit jaar voor het eerst op het Siberische toneel, met een afname ter waarde van $25.000.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.
Reacties
1 reactie
M.Lunenborg 27 December 2021
Ik had niet gedacht dat er in Siberie Chocolade werd uitgevoerd en dat daar chocolade werd geoogst.
U kunt niet meer reageren.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox

Analyse Grondstoffen

Cacaoziekte grijpt om zich heen in Ghana

Analyse Grondstoffen

Dure cacao plaatst makers chocolade voor dilemma's

Analyse Grondstoffen

Cacaonoteringen zoeken richting na tijd van daling

Interview Landbouwminister Ecuador

Hoe Ecuador de cacaosector toekomstbestendig maakt

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden