Cacaoprijs

Cacao

Analyse Cacao

Wisselend nieuws zorgt voor grillige cacaokoers

De cacaomarkt heeft er een grillige twee weken op zitten. Na een aantal ups en downs stond de prijs voor cacao op 22 juli op £1699 per ton. Iets lager dan de £1.706 per ton van twee weken geleden. 
26 Juli 2022
Cacao

Analyse Cacao

Stabiele cacaomarkt, ondanks inflatievrees

De cacaoprijzen zijn de afgelopen twee weken licht gedaald. Zorgen over de inflatie en de daaraan gekoppelde lagere uitgaven aan luxeproducten, zoals chocolade, hebben net als eind juni nog steeds een impact op de markt. Bovendien is de voorraad cacao in de pakhuizen in de Verenigde Staten nog steeds hoog, wat de prijzen laag houdt.
11 Juli 2022
Rousseau Chocolade

Interview Rousseau Chocolade

Rousseau Chocolade gaat voor verdubbeling

Rousseau Chocolade verkocht al meer dan vijftig jaar zijn chocoladeproducten in Limburg toen twee jaar geleden de eerste stappen over de provinciegrens werden gezet richting Brabant. Nu liggen er ambitieuze uitbreidingsplannen: binnen vier a vijf jaar een stuk of twintig extra winkels, bijna een verdubbeling. Foodbusiness sprak met compagnons Paul Diepstraten (links op de foto) en Guido Rousseau (rechts) over de toekomstplannen, maar ook over de huidige uitdagingen.
29 Juni 2022
Cacao

Analyse Rapport

Cacaomarkt hinkt op twee gedachten

De cacaomarkt bevindt zich in een spagaat. Enerzijds is de oogst lager uitgevallen en is de vraag hoger, anderzijds zijn de productiekosten gestegen en liggen de magazijnen nog vol met de oogst van vorig jaar.
28 Juni 2022
Cacao

Analyse Cacao

Cacaoprijs heeft moeite om richting te kiezen

Sinds de jaarwisseling al schommelt de cacaoprijs op de ICE in Londen in een bandbreedte tussen de $1.650 en $1.800 per ton. De ene week stijgen de prijzen en vervolgens vindt weer een correctie plaats. In de afgelopen week was sprake van een langzaam dalende trend, al ontbreekt het aan nieuws om de markt echt in beweging te krijgen.
13 Juni 2022
foodbusiness Cacao

Nieuws Cacao

Barry Callebaut komt met zuivelvrije biochocolade

Barry Callebout breidt het assortiment aan plantaardige biologische chocolade uit naar de Noord-Amerikaanse markt. Het Zwitserse concern verwacht hiermee in te spelen op de vraag onder consumenten in de Verenigde Staten en Canada naar vegetarische zuivelvrije chocolade.
30 Mei 2022
Cacao

Analyse Cacao

Gunstige oogstprognoses zetten druk op prijs cacao

De koers van cacao heeft op de Londense beurs ICE een relatief rustige week achter de rug. Berichten van een verwachte grote oogst van cacaobonen in Ivoorkust en Ghana, wereldwijd de twee grootste producenten, zetten de prijs onder de druk. Aan de andere kant komen berichten van lagere cacaovoorraden in Nigeria en tegenvallende consumptiecijfers van chocolade in de Verenigde Staten.
30 Mei 2022
Cacao

Nieuws Cacao

Nestlé maakt stappen in ontbossingsvrije cacao

Nestlé zegt stappen te maken in het toewerken naar een toeleveringsketen van cacao zonder ontbossing in 2025. Het foodconcern streeft er naar zijn cacao volledig duurzaam te kunnen inkopen. Ook wil Nestlé in 2050 klimaatneutraal kunnen produceren.
24 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief