Cacao

Barry Callebaut

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

De grote chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft de eerste helft van boekjaar 2023/24 maar liefst 67,2% minder nettowinst gemaakt dan in de eerste helft van het vorige boekjaar. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die gisteren zijn bekendgemaakt.
11 April 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

Na Ivoorkust verhoogt ook Ghana telersprijs

De cacaonoteringen in Londen en Amerika blijven op ongekende hoogtes. Ivoorkust en Ghana, de twee topproducenten, zullen naar verwachting veel minder produceren dan voorgaand seizoen. Aan de andere kant investeert Brazilië in productieopschaling. Ook Ecuador verwacht een groei in bonenproductie. Na Ivoorkust verhoogt ook Ghana de prijs voor cacaotelers.
10 April 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

Ivoorkust verhoogt prijzen voor cacaotelers

Tijdens Pasen passeerde de Amerikaanse cacaonotering de psychologische barrière van $10.000 per ton. Maar ondanks de hoge prijzen op de termijnmarkten komen telers er vaak bekaaid vanaf. Ivoorkust probeert nu de onrust onder de cacaotelers in het land weg te nemen met een prijsverhoging van 50%. Of de telers daarmee zijn geholpen, is nog de vraag.
3 April 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

Cacaonotering hoogste ooit in aanloop naar Pasen

Cacaoprijzen zijn afgelopen week naar recordhoogte gestegen. De sector komt meer en meer onder druk te staan en cacaobedrijven zoeken naar manieren om de aanvoer van bonen zeker te stellen. Ook lijkt de komende Europese ontbossingswet (EUDR) cacaovoorraden in Amerika te beïnvloeden.
26 Maart 2024
Cacao

Nieuws Grondstoffen

Cacaokrapte West-Afrika ondersteunt prijsrecord

Cacaoprijzen stijgen opnieuw naar recordhoogtes. Het krappe West-Afrikaanse aanbod stuwt de cacaoprijs verder omhoog en brengt cacaoverwerkers in moeilijkheden, waardoor sommigen hun werk neerleggen. Langzaam maar zeker beginnen bedrijven met het aankondigen van prijsverhogingen. De onderliggende problemen in West-Afrika lijken structureel van aard.
20 Maart 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

De opkomst van Ecuador als cacaoproducent

Ivoorkust en Ghana vertegenwoordigen samen het overgrote deel van de mondiale cacaoproductie. Komend jaar zou daar verandering in kunnen komen. Onder andere geteisterd door het weer is het cacaoaanbod in West-Afrika gedaald en zijn cacaoprijzen enorm gestegen. Herstel van West-Afrikaans aanbod lijkt op dit moment nog ver weg. Tegelijkertijd zijn andere landen in opmars. Een voorbeeld daarvan is Ecuador. Hoeveel groeipotentieel heeft dat land?
15 Maart 2024
Cacao

Analyse Grondstoffen

Lagere oogstprognose helpt niet cacaoprijs te temperen

Even leken de cacaoprijzen afgelopen week na de piek lichtjes te temperen. Nieuwsmedia schrijven dat dit kan komen door gunstige weersverwachtingen betreffende regenval in West-Afrika. Gisteren schoten de prijzen weer omhoog: $8.048 per ton voor Amerika en €6.169 per ton voor cacaocontracten in Londen.
13 Maart 2024
foodbusiness Cacao

Analyse grondstoffen

Hoge cacaoprijs dwingt sector tot maatregelen

Met cacaoprijzen op recordhoogte zijn cacaobedrijven genoodzaakt om actie te ondernemen en in te spelen op de gewijzigde omstandigheden. De aanpassingen lopen uiteen van verhoogde consumentenprijzen tot productinnovaties.
7 Maart 2024

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden