China

Rijst

Achtergrond Rijst

Rijstexporteurs genieten van sterke Chinese vraag

De vraag vanuit Chinese veevoerbedrijven naar rijst is nog steeds groot. Dat is niet alleen te zien in de stijgende exportvolumes, maar ook in de prijzen. Hoewel het aanbod groot is, houden verkopers steeds vaker product vast in de hoop op nóg hogere prijzen.
6 Mei 2022
slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkensvlees

China blijft productie van varkensvlees opvoeren

Ondanks dat de varkensprijzen in China al bijna één jaar onder druk staan, wordt de varkensvleesproductie in het Aziatische land nog altijd stevig uitgebreid.
22 April 2022
Ausnutria

Analyse Ausnutria

Ausnutria is baken van rust op Chinese markt

Kindervoedingproducent Ausnutria is, met een jaaromzet van €1,2 miljard, een relatief kleine speler te midden van reuzen als Nestlé, Danone en Mead Johnson. Toch presteert het bedrijf er niet minder om, zeker niet op de grote Chinese markt. Na een hele reeks jaren van uitbundige groei, lijkt wel een rustigere ontwikkelingsfase aangebroken.
7 April 2022
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Omzet groeit bij Ausnutria harder dan winst

Kindervoedingsproducent Ausnutria heeft vorig jaar een flinke omzetgroei gerealiseerd. De brutowinst ging nog harder omhoog, al steeg de nettowinst met minder dan 4%. De onderneming groeit, qua afzet, vooral in China en behaalt daar ook stevige winstmarges.
30 Maart 2022
Rijst

Analyse Rijst

Rijst blijft duur geprijsd door Aziatische vraag

De stijging van de tarwe- en maïsprijzen stimuleert de vraag vanuit de Aziatische veevoerindustrie naar laagwaardige rijst. Vandaag de dag neemt de vraag naar breukrijst alleen maar toe, waardoor ’s werelds belangrijkste basisvoedsel duur geprijsd blijft.
18 Maart 2022
akkerbouw tarwe graanoogst tarweoogst rusland

Nieuws Granen

Rusland kan tarwe nog goed kwijt in China

China mengt zich niet in de verhitte discussies die in de Europese Unie en de Verenigde Staten worden gevoerd over sancties tegen Rusland. De Aziatische grootmacht geeft de voorkeur aan voedselzekerheid en is daarmee op dit moment misschien wel de enige actieve koper van Russische tarwe. En laat dit Aziatische land nou net hét land zijn dat al jaren een grote honger heeft naar granen. Kortom: een mooie uitweg voor Rusland?
1 Maart 2022
china Changhai

Nieuws China

Chinese foodservice toont tekenen van herstel

De foodservice-industrie in China heeft het afgelopen jaar afgesloten met tekenen van herstel, zo meldt The NPD Group. Zowel het voetverkeer als de uitgaven lieten afgelopen jaar positievere cijfers zien. Eén jaar eerder was nog sprake van sterke dalingen als gevolg van de coronacrisis en bijbehorende maatregelen.
17 Februari 2022
export china shanghai

Nieuws Handelspolitiek

China importeert geen voeding meer uit Litouwen

China wil geen rundvlees, zuivel en andere voedingsmiddelen meer importeren uit Litouwen. Dit hebben de Chinese veterinaire autoriteiten laten weten aan de Litouwers. Ze beschuldigen de Litouwers van gesjoemeld met onder meer productiedata en houdbaarheidsbewijzen.
11 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf u in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief